V. Zelenskis: nuo metų pradžios Rusija paleido į Ukrainą daugiau nei 6 tūkst. dronų „Shahed“

  • Teksto dydis:

Nuo 2024 m. pradžios Rusija paleido į Ukrainą daugiau nei 6 tūkst. kamikadzėmis vadinamų dronų „Shahed“, sekmadienio vakarą vaizdo ryšiu kreipdamasis į tautą sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Jo žodžiais, šiais metais beveik kiekvieną naktį, kartais rytais ir dienomis, Ukraina susiduria su nepilotuojamų orlaivių „Shahed“ grėsme. Šie Irano Rusijai tiekiami dronai tapo „vienu svarbiausių Rusijos teroro įrankių“ prieš Ukrainą, Rusija ir Iranas toliau juos tobulina.

Vien praėjusią savaitę, nuo pirmadienio iki sekmadienio, dronai „Shahed“ lėkė į Ukrainą kiekvieną dieną, o spalio 18 d. jų buvo 129. Nuo metų pradžios Rusija panaudojo jau daugiau nei 6130 dronų „Shahed“, sakė prezidentas.

Jis pridūrė, kad Ukrainos gynėjai numuša daug šių dronų, kitus sutrikdo radioelektroninės kovos sistemos, bet tai neišsprendžia problemos iki galo. „Todėl reikia daryti didesnį spaudimą Rusijos gebėjimui jau ir gaminti šiuos ginklus. Mums reikia gebėjimo sunaikinti ne tik „Shahed“ laikymo bazes, bet ir visą jų gamybos bei logistikos infrastruktūrą. Deja, teroristai žino, kaip išnaudoti laiką, kurį jiems suteikia laisvojo pasaulio neryžtingumas“, – sakė V. Zelenskis.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojedronai ShahedRusijos atakos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių