Pereiti į pagrindinį turinį

V. Zelenskis: Rusijos smūgiai Vinyciai yra atviras terorizmo aktas

2022-07-14 12:51

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį užsipuolė Rusiją už tai, kad ši kiek anksčiau raketomis smogė centrinės Ukrainos Vinycios regionui, o per atakas žuvo mažiausiai 12 žmonių, įskaitant vaiką.

Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Scanpix nuotr.

„Kiekvieną dieną Rusija žudo civilius gyventojus, žudo ukrainiečių vaikus, vykdo raketų atakas prieš civilinius objektus, kur nėra jokių karinių objektų. Kas tai, jei ne atviras terorizmo aktas?“ –sakoma Ukrainos lyderio pareiškime socialinėje žiniasklaidoje.

Kyjivas ketvirtadienį pranešė, kad per Rusijos apšaudymą centrinės Ukrainos mieste žuvo mažiausiai 12 žmonių, įskaitant vieną vaiką, ir kilo didelis gaisras, kurį mėgina užgesinti dešimtys gelbėtojų.

Gelbėjimo tarnybos nurodė, kad po smūgių Vinycioje „žuvo 12 žmonių, įskaitant vieną kūdikį, o 25 buvo sužeisti“. Pranešama, kad įvykio vietoje dirba 90 gelbėjimo tarnybų darbuotojų, kurie gesina per ataką įsiplieskusį gaisrą.

Pareigūnų išplatintose nuotraukose matyti apdegę kelių apvirtusių automobilių skeletai šalia sugriauto pastato, iš kurio liko apanglėję metaliniai karkasai, o iš smūgio vietos veržiasi rudi dūmai.

Vienas iš subombarduotų pastatų buvo parduotuvė, kurioje teikiamos buitinės paslaugos, pavyzdžiui, drabužių ir batų taisymas.

Centrinė Ukraina pastaraisiais mėnesiais buvo laikoma santykinai saugiu prieglobsčiu, palyginti su rytiniu Donbaso regionu, kur po įnirtingo puolimo Rusija užėmė kelis pramoninius miestus.

Vinycia, kurioje gyvena apie 660 tūkst. žmonių, yra apie 250 km į pietryčius nuo sostinės Kyjivo.

Daugiau naujienų