Pereiti į pagrindinį turinį

Vakarų Krante policininkai nukovė palestinietį

2016-12-08 10:26
BNS inf.

Vienas 18-metis palestinietis buvo nušautas Vakarų Kranto patikros punkte ketvirtadienį, kai artinosi prie izraeliečių pasienio policininkų grasindamas peiliu, pranešė Izraelio pareigūnai.

Incidentas įvyko Tapuacho sankryžoje šalia šiaurinio Vakarų Kranto Nabluso miesto, kur pastaraisiais mėnesiais įvyko nemažai užpuolimų, pranešė policija.

Policija nurodė, kad „įtariamasis artinosi prie pasienio policijos“.

„Pasienio policija liepė jam prisistatyti“, – pranešime sakė policijos atstovas Micky Rosenfeldas (Mikis Rozenfeldas).

„Jis toliau artinosi prie jų ir tada išsitraukė peilį. Pasienio policija sureagavo ir teroristas buvo neutralizuotas. Įvykio vietoje pareigūnai sužeisti nebuvo“, – sakė jis.

Policijos atstovė Luba Samri sakė, kad palestinietis buvo nukautas ir nurodė, kad tai buvo 18-metis, gyvenęs Vakarų Kranto mieste Kalkilijoje.

Nuo 2015 metų spalio tęsiantis smurto bangai Izraelyje ir okupuotose palestiniečių teritorijose žuvo 240 palestiniečių, 36 izraeliečių, du amerikiečiai ir po vieną Jordanijos, Eritrėjos ir Sudano piliečių gyvybę, rodo naujienų agentūros AFP surinkta statistika.

Izraelio pajėgos nurodo, kad dauguma šių palestiniečių buvo nukauti, nes puldavo žydus peiliais ar šaunamaisiais ginklais arba mėgindavo rėžtis į žmones transporto priemonėmis. Kiti buvo nušauti per protestus arba žuvo per Izraelio antskrydžius Gazos Ruože.

Daugumą tokių atakų įvykdė dažniausiai jauni asmenys, veikę po vieną.

Izraelis kaltina palestiniečių politinius, religinius lyderius ir žiniasklaidą tokio smurto kurstymu.

Daugelis analitikų mano, kad neramumai kyla dėl palestiniečių nepasitenkinimo Izraelio okupacija ir nausėdijų statymu Vakarų Krante, įstrigusiomis taikos derybomis ir pačios Palestinos suskaldyto valdymo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų