Bauginanti statistika: šiemet Burundyje nuo maliarijos mirė beveik 2 tūkst. žmonių

Burundyje maliarija šiais metais pražudė jau daugiau kaip 1 800 žmonių, skelbiama Jungtinių Tautų humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) ataskaitoje.

OCHA ataskaitoje nurodoma, kad 2019 metais Burundyje užregistruota 5,7 mln. maliarijos atvejų. Nuo šių metų pradžios iki liepos 21 d. šalyje nuo maliarijos iš viso mirė 1 801 žmogus. Vis dėlto Burundyje, turinčiame 11 mln. gyventojų, vis dar neskelbiama ekstremali situacija.

Burundis 2017 metų kovą buvo paskelbęs maliarijos epidemiją, kai šalyje buvo užregistruota 1,8 mln. maliarijos atvejų ir 700 mirusių žmonių, tačiau vengia tai daryti šiuo metu.

Burundis – viena iš vargingiausių šalių regione – ribojasi su Kongo Demokratine Respublika, kur antras pagal dydį Ebolos karštligės protrūkis per visą stebėjimų istoriją pražudė daugiau kaip 1 800 žmonių ir sukėlė susirūpinimą, kad užkrečiama karštligė gali išplisti už šalies ribų. Vis dėlto maliarija pražudo daug daugiau žmonių regione.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) 2017 metais užregistravo beveik 220 mln. maliarijos atvejų ir apytikriai 435 000 mirčių. Daugiau kaip 90 proc. maliarijos atvejų ir mirčių nuo maliarijos užfiksuota Afrikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seniokas

Seniokas  portretas
Nieko tokio. Burundukai greitai veisiasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių