Žiniasklaida: šeštadienį Rusijoje nukrito du sraigtasparniai ir du kariniai lėktuvai

Šeštadienį, balandžio 13-ąją, Rusijos Briansko srities teritorijoje iš viso sudužo keturi orlaiviai.

Tai pranešė „Ukrinform“, remdamasi „Nexta“.

Briansko srityje, be dviejų sraigtasparnių, tikriausiai sudužo dar du kariniai lėktuvai. Tad šeštadienį šiame Rusijos regione nukrito du sraigtasparniai Mi-8, taip pat lėktuvai Su-34 ir Su-35. Žiniasklaidos duomenimis, sraigtasparniais skridę žmonės žuvo.

Pasak šaltinio, šiuo metu yra patvirtinta informacija apie dar mažiausiai vieno Rusijos lėktuvo Su-34 kritimą. Pažymima, kad pilotas žuvo.

Ukrainos karo korespondentas Andrijus Caplijenka, remdamasis Rusijos šaltiniais, taip pat praneša apie keturis sunaikintus orlaivius, iš kurių du yra lėktuvai Su-34 ir Su-35.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gegužės 12 d. laikinai okupuoto Krymo Džankojaus rajone sudužus Rusijos kariniam sraigtasparniui Mi-28 žuvo abu pilotai.

Žuvo devyni žmonės

Anksčiau šeštadienį pranešta, kad Rusijos Briansko srityje sudužo 4 rusų orlaiviai. Naujausiais duomenimis, jais skridę 9 žmonės žuvo praneša „Unian“.

Apie žuvusiųjų skaičių paskelbė rusiškas socialinio tinklo „Telegram“ kanalas „Baza“.

Šio kanalo duomenimis, Klincų mieste nukrito karinis sraigtasparnis Mi-8 ir žuvo trys ekipažo nariai. Briansko srityje taip pat sudužo dar vienas Mi-8 sraigtasparnis ir žuvo trys juo skridę žmonės. Tuo metu prie Nižniaja kaimo žuvo du naikintuvo-bombonešio Su-34 pilotai, o prie Sureckio kaimo žuvo naikintuvo Su-35 pilotas.

Abu sraigtasparniai skrido už 50 km nuo sienos su Ukraina. Manoma, kad juos galėjo numušti ukrainiečių oro gynyba.

Rusijos leidinys „Kommersant“ rašė, kad visi 4 orlaiviai buvo iš tos pačios aviacijos grupės turėjusios įvykdyti oro smūgį prieš Ukrainos Černyhivo sritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O pas mus tik vienas nukrito. Maža salis, ką norėti.

           portretas
apacioj nu tualete like komentatoriai skeskit unitaze nors yra tokia patarle говно в проруби не тонит

Pas kabzona isskrido

Pas kabzona isskrido portretas
Kuo daugiau kacapu nukrenta, tuo geriau visiems.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių