Pereiti į pagrindinį turinį

D. Barakauskas nežino, ar yra tinkamas eiti ministro pareigas

2012-12-03 20:43
Alfonsas Dailis Barakauskas
Alfonsas Dailis Barakauskas / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Kandidatas į vidaus reikalų ministrus Dailis Alfonsas Barakauskas su prezidente Dalia Grybauskaite sako aptaręs artėjantį Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES) ir Vidaus reikalų ministerijos struktūrą.

Pirmadienio popietę jo susitikimas su prezidente truko maždaug 15 minučių.

„Pagrindinė tema, apie kurią buvo kalbėta, nes ji yra labai labai aktuali ir jūs visi žinote, tai yra Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungai. Jūs žinote, kad šitoje srityje aš turiu labai tikrai nemažą patirtį, nes šešerius metus buvau Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas ir kaip tik visa programa ir visi veiksmai Lietuvos, kuriuos ji turės padaryti, buvo aptarinėjami šešerius metus, ypač paskutinius metus“, - po susitikimo žurnalistams sakė jis.

„Antras klausimas, apie ką mes kalbėjome, tai kalbėjome apie Vidaus reikalų ministerijos struktūrą ir apie tai, kad būtina sustiprinti galias kaip tik toje vietoje - tai yra dėl Europos Sąjungos pirmininkavimo. Kadangi Vyriausybės programa nėra patvirtinta, kaip čia bus, aš irgi negaliu pasakyti. Bet pasiūlymą aš gavau, mes kalbėsime po to, kai bus patvirtinta Vyriausybės programa, ir aš atsakyčiau į visus klausimus - tuos, kurie susiję galbūt su mano kuruojama sritimi“, - aiškino kandidatas.

Buvęs Seimo narys D.A.Barakauskas, kurį partija „Tvarka ir teisingumas“ pasirinko pretendentu į ministrus, šiuo metu niekur nedirba.

„Šiuo metu, kai baigėsi kadencija, aš dar ir negaliu dirbti, kadangi aš gaunu valstybės kompensaciją už tą laiką, kurį nebuvau atostogose. Nes aš šešerius su puse metų dirbau Seime ir dabar yra laikotarpis, kelios savaitės“, - teigė jis.

Jis nedetalizavo, kada jam partija pasiūlė ministro pareigas. Politikas taip pat nesiėmė vertinti savo tinkamumo šioms pareigoms.

„Aš negaliu atsakyti, čia jūs turėtume paklausti ekscelencijos, bet ne manęs. Aš negaliu apie save pasakyti, ar aš esu tinkamas, kai tą tinkamumą nustatinėju ne aš, o nustatinėja žmonės - tie, kurie kviečia dialogui ir pokalbiui“, - aiškino D.A.Barakauskas.

60-metis D.A.Barakauskas 2001 metais ėjo susisiekimo ministro pareigas. 2000-2004 ir 2006-2012 metais jis buvo Seimo narys.

Jis kandidatavo ir į šį Seimą, bet po reitingavimo „Tvarkos ir teisingumo“ sąraše nusmuko iš 7 - tos į 13-ąją vietą ir į parlamentą nepateko.„Tai patyręs politikas, ilgametis Seimo narys, buvęs ministras, yra vadovęs įvairioms verslo asociacijoms, stažavęsis užsienyje“, - BNS sakė partijos pirmininkas Rolandas Paksas, paklaustas, kodėl pasirinkta D.A.Barakausko kandidatūra į vidaus reikalų ministrus.

Pasak R.Pakso, Vidaus reikalų ministerija iš dalies yra atsakinga už savivaldos, valstybės valdymo reikalus, iš dalies - už statutinius pareigūnus, teisėsaugos institucijas.„Vadovauti Vidaus reikalų ministerijai reikia plataus požiūrio ir plačios atsakomybės žmogaus. Manau, kad Dailis Barakauskas yra būtent toks“, - teigė R.Paksas.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ Seimo rinkimuose iškovojo 11 mandatų, tačiau mirus parlamentarui Juliui Veselkai „tvarkiečiai“ šiuo metu turi 10 vietų Seime.„Tvarkiečiams“ pagal koalicijos susitarimą yra tekusios Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijos.

Mirus J.Veselkai, „tvarkiečiai“ nusprendė buvusį kandidatą į vidaus reikalų ministro pareigas parlamentarą Remigijų Žemaitaitį pasiūlyti į Seimo ekonomikos komiteto pirmininko postą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų