Karo medicinos tarnyboje tvyro įtampa

Lietuvos kariuomenės karo medicinos tarnyboje (KMT) dėl kai kurių specializacijų medikų stygiaus yra susidariusi įtempta padėtis. KMT vadovai siūlo keisti įstatymus ir leisti karo medikams civilinėse ligoninėse dirbti tarnybos metu.

Tai žurnalistams antradienį sakė KMT vadas pulkininkas Kęstutis Kuršelis. Jo teigimu, didžiausios kliūtys viliojant medicinos specialistus į karo tarnybą yra nekonkurencingas atlyginimas ir ne visuomet užtikrinamos galimybės tarnybos metu išlaikyti aukštą kvalifikaciją.

Siekiant užtikrinti, kad karo medikai neprarastų kvalifikacijos bei įgūdžių, yra prašoma Krašto apsaugos ministerijos vadovybės keisti teisės aktus ir leisti karo medikams dirbti ligoninėse tarnybos metu. Šiuo metu civiline veikla gydytojai gali užsiimti tik ne tarnybos metu.

BNS duomenimis, Karo medicinos tarnyboje daugiausiai dirba kapitono laipsnį turinčių specialistų, kurių atlyginimas be priedų, atskaičius mokesčius, siekia 3100 litų.

Lietuvos karo medikai tarptautinėse operacijose nuo 1995 metų yra dalyvavę šešiose užsienio valstybėse: Albanijoje, Afganistane, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Irake, Kroatijoje, Kosove. Šiuo metu šeši karo medikai dalyvauja Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės Medicinos skyriaus sudėtyje ir vienas karo medicinos gydytojo padėjėjas tarnauja Irake LITCON-10 būrio sudėtyje.

Iki 2007 metų pabaigos tarptautinėse misijose dalyvavo 111 karo medikų - bendrosios praktikos gydytojai, odontologai, traumatologai, chirurgai, anesteziologai.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.

Karo prievolės administravimo tarnybos nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių