L.Graužinienė siūlo valdininkams susimokėti už kelionę į N.Zelandiją

Seimo Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė žada inicijuoti Ministro pirmininko tarnybos kanceliarijos darbuotojų kelionės į Naująją Zelandiją svarstymą komitete ir siūlys premjero administracijos atstovams patiems susimokėti už daugiau nei 30 tūkst. litų kainavusią išvyką.

"Manau, kad dar iki sesijos pradžios bus sukviestas Audito komitetas. Ir pirmajame posėdyje vienas klausimų bus šis. Iki tol mes surinksime visą medžiagą, paprašysime pateikti detalią ataskaitą, kas ten buvo daroma ir kur buvo lankomasi. Kiek viešojoje erdvėje yra informacijos, aš labiau esu linkusi traktuoti, kad tai poilsio, o ne valstybei naudinga kelionė", - BNS ketvirtadienį sakė opozicinei Darbo partijos frakcijai priklausanti parlamentarė.

"Mano nuomone, šie valdininkai turi patys apmokėti iš savo darbo užmokesčio tos kelionės išlaidas. Jei ne visas, tai didžiąją dalį. Aš tikrai siūlysiu ir, tikiuosi, komiteto nariai pritars", - teigė L.Graužinienė.

Anot jos, priėmus jos siūlomą komiteto sprendimą, jis būtų išsiųstas Ministro pirmininko tarnybai, premjerui ir Europos Sąjungos lėšų skirstymą administruojančiai Nacionalinei mokėjimų agentūrai.

"Šias europines lėšas kontroliuoja ir Valstybės kontrolė. Jei agentūra atsisakys finansuoti, tai (keliones) pripažins netinkamomis finansuoti iš Europos Sąjungos lėšų. Jei Vyriausybė dengs iš kanceliarijos biudžeto, tokiu atveju savo žodį visada pasako Valstybės kontrolė. Pinigus, jei jie panaudoti ne pagal paskirtį, reikalaujama grąžinti. Yra priemonių pas mus valstybėje", - aiškino Audito komiteto vadovė.

Pasak jos, informaciją apie kitų šalių valstybės valdymo patirtį galima nesunkiai surinkti ir nevykstant Lietuvos ir tai kainuotų "1-2 tūkst., bet ne 30 tūkst. litų už dviejų valdininkų pasivažinėjimą".

"Dėl būtinumo pasisemti patirties: aš dar suprasčiau, jei ta kelionė būtų pirmais šios Vyriausybės valdymo metais, per trejus metus kažką būtų galima įdiegti. Bet kai jie jau trečius metus nesugeba sutvarkyti darbo apmokėjimo sistemos valstybės tarnyboje, abejoju, ar jie per metus sugebės reformuoti visą valstybės valdymą", - reziumavo L.Graužinienė.

Pastarosiomis dienomis kilo skandalas paaiškėjus, jog Ministro pirmininko tarnybos vicekanclerio Giedriaus Kazakevičiaus ir Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadovės Eglės Rimkutės išvyka į Naująją Zelandiją kainavo per 30 tūkst. litų. Šioje maždaug 16 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos esančioje šalyje Ministro pirmininko tarnybos kanceliarijos darbuotojai turėjo perimti valstybės valdymo patirtį.
Premjeras komentuodamas šią išvyką pažymėjęs, jog neturi abejonių dėl G.Kazakevičiaus kelionės turinio ar tikslo ir nėra linkęs kalbėti apie savo administracijos darbuotojų ir kelionę patvirtinusių vadovų atsakomybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALTR

ALTR portretas
Grauziniene teisi.

Pinokis

Pinokis portretas
Ne uzsimoketi, bet isskaityti is atlyginimo. Kaip daroma visur kai padaromi pazeidimai.

Loni

Loni portretas
Graužinienė teisi, bet ar tie šakalai prie lovio paisys jos nuomonę ??? Yra tokia lietuvių tauta, kurie ir padengs jų išlaidas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių