Pereiti į pagrindinį turinį

Naujieji kandidatai į ministrus didelio pinigų maišo neturi

2012-12-12 03:41
Naujieji kandidatai į ministrus didelio pinigų maišo neturi
Naujieji kandidatai į ministrus didelio pinigų maišo neturi / Shutterstock nuotr.

Naujieji Darbo partijos kandidatai į ministrus – Svetlana Kauzonienė ir Dainius Pavalkis – dideliais turtais neišsiskiria, kaip ir „universaliu“ kandidatu į ministrus pakrikštytas Giedrius Mozūraitis. Tiesa, pinigų badas politikų nekamuoja, o bent du iš jų gali pasigirti turintys vertingo nekilnojamojo turto (NT), rašo portalas DELFI.lt.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamų turto deklaracijų duomenimis, didesniu turtu pasigirti gali S. Kauzonienė, Algirdo Brazausko Vyriausybėje dirbusi partijos lyderio, tuomet ėjusio ūkio ministro pareigas, Viktoro Uspaskicho patarėja.

VRK duomenimis, pretendentė į socialinės apsaugos ir darbo ministrės postą turto deklaracijoje už 2011 metus nurodė turinti privalomo registruoti turto už daugiau kaip 554 tūkst. Lt, vertybinių popierių, juvelyrikos ir meno dirbinių – už 43,5 tūkst. Lt, ir dar 180 tūkst. Lt – piniginėmis lėšomis. Iš viso – beveik 778 tūkst. Lt.

„Universaliu“ kandidatu, kuris gali būti siūlomas į abu vis dar laisvus ministrų postus, įvardijamas advokatas G. Mozūraitis VRK pateiktoje turto deklaracijoje už 2011 metus nurodo turįs privalomo registruoti turto už 745 tūkst. Lt ir daugiau kaip 81 tūkst. Lt piniginėmis lėšomis.

Tiesa, potencialaus ministro piniginę slegia skolos: G. Mozūraitis gautų paskolų grafoje nurodė daugiau kaip 354 tūkst. Lt.

Į švietimo ir mokslo ministro postą kandidatuojantis D. Pavalkis dalyvavo pernai vykusiuose savivaldos rinkimuose. Deklaruodamas turtą už 2010 metus, jis nurodė turįs privalomo registruoti turto už 193,22 tūkst. Lt, vertybinių popierių, juvelyrikos ir meno dirbinių – už beveik 84,44 tūkst. Lt, politiko santaupos – dar 31,18 tūkst. Lt.

Su bendra 306,8 tūkst. Lt suma D. Pavalkis pretenduoja tapti vienu mažiausiai turto užgyvenusių ministrų Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje.

Tiesa, kuklią sumą deklaravęs D. Pavalkis gali pasigirti visai neprastu NT sąrašu. VRK duomenimis, kandidatas į ministrus turi butą Vilniuje, sklypą Kauno Žaliakalnio rajone bei dar du NT objektus tame pačiame Žaliakalnyje ir Kietoviškėse, Elektrėnų rajone.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų