Pereiti į pagrindinį turinį

Seimą paleisti nori jau 200 tūkst. žmonių

2010-03-19 22:14
Seimą paleisti nori jau 200 tūkst. žmonių Seimą paleisti nori jau 200 tūkst. žmonių Seimą paleisti nori jau 200 tūkst. žmonių Seimą paleisti nori jau 200 tūkst. žmonių Seimą paleisti nori jau 200 tūkst. žmonių

Tęsiant parašų už referendumą dėl Seimo paleidimo rinkimą, pasirašiusiųjų skaičius išaugo iki 200 tūkst. Prie akcijos jungiasi ir daugiau politinių jėgų.

Simbolinis skaičius perkoptas Vilniuje. Iki referendumui inicijuoti reikalingo skaičiaus akcijos organizatoriams trūksta dar 100 tūkst. parašų. Trūkstamiems parašams surinkti jie turi daugiau kaip mėnesį - parašų rinkimo lapai Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) turi būti pristatyti ne vėliau kaip balandžio 26 d.

„Šilutėje jau pasirašė daugiau žmonių, nei planavome. Labai aktyviai dalyvauja Švenčionys, Alytaus rajonas. Vilniuje žmonės irgi aktyviai pasirašinėja“, - portalui sakė akciją koordinuojančios Naujosios sąjungos informacinio centro vadovas Marius Ulozas.

Anot jo, prie parašų rinkimo akcijos ketvirtadienį oficialiai prisidėjo ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Ji esą įsipareigojo rinkti parašus Šalčininkų ir Vilniaus rajonuose, tarp savo tradicinio elektrorato. Be to, prie akcijos esą jungiasi ir visuomeninės organizacijos bei profesinės sąjungos.

M.Ulozo teigimu, net jeigu reikalingi 300 tūkst. parašų bus surinkti iki VRK nustatyto termino, parašų rinkimas tęsis iki paskutinės dienos. Esą taip bus mėginama užsitikrinti, kad atmetus dalį parašų, jų skaičius nenukristų žemiau nustatytos ribos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų