„Tele-3“ vadovei - 1 tūkst. litų bauda už pažeidimus „Akistatoje“

Skandinavijos žiniasklaidos koncerno MTG valdomos bendrovės "Tele-3" laikinai vadovei Nataljai Geršanovai skirta 1 tūkst. litų bauda.

Radijo ir televizijos komisija trečiadienį baudą skyrė už pažeidimus dviejose televizijos TV3 spalio ir lapkričio mėnesiais rodytose laidose "Akistata", nušviečiant rezonansinius su Drąsiaus Kedžio byla susijusius įvykius, pranešė komisija.

Televizija pažeidė Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą.

Kadangi "Tele-3" direktorės pareigas laikinai eina nauja vadovė, jai grėsė nuobauda kaip už pažeidimą pirmą kartą - bauda nuo 1 tūkst. litų iki 3 tūkst. litų.

Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija lapkritį pareiškė, jog TV3 televizijos rodomos Kristupo Krivicko laidos prasilenkia su žurnalistinės etikos normomis bei žmogiškumo principais ir įspėjo, jog netoleruos neapykantos kurstymo. Lapkritį vieną laidos "Akistata" reportažą uždraudė rodyti Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas.

Radijo ir televizijos komisija už pažeidimus laidoje "Akistata" TV3 televiziją įspėjo pernai spalį, šiemet rugsėjį ir dar kartą lapkritį.


Šiame straipsnyje: Krivickas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių