Charakterį parodę žalgiriečiai išgelbėjo pralaimėtą mačą

„Komanda iki pabaigos rodė charakterį ir tikėjo, nes be tikėjimo to nebūtų pavykę“, - kalbėjo Rokas Garastas. Jo treniruojamas "Kauno Žalgiris" „Optibet A lygos“ čempionate per paskutines minutes įmušė du įvarčius ir išplėšė lygiąsias 3:3 su Marijampolės "Sūduva".

19-ojo turo akistata Kaune šeimininkams prasidėjo tragiškai. Jau 4-ąją min. jų gretose debiutavęs vartininkas Airidas Mickevičius neatsilaikė prieš Jordano N'Kololo kirtį galva - 0:1.

Nors suvalkiečiai turėjo ne vieną progą įmušti, kauniečių puolėjas Philipas Otele 52-ąją minutę išlygino rezultatą. Netrukus kauniečiai galėjo išsiveržti į priekį po standartinės situacijos, tačiau greitai praleido du įvarčius. 67-ąją ir 71-ąją minutėmis įvarčiais pasižymėjo puikias rungtynes sužaidęs Serge'as Nyuiadzi.

Atrodė, kad „Sūduva“ artėja užtikrintos pergalės link, bet 90-ąją minutę dar vieną baudos smūgį realizavo Linas Pilibaitis, o ketvirtą pridėto laiko minutę Makio Giannikoglou klaida pasinaudojęs Rimvydas Sadauskas sukūrė mažą stebuklą, pasiųsdamas kamuolį į vartus.

Marijampolės klube šiame mače debiutavo Olivier Rommensas bei Nicolas Taravelis, „Kauno Žalgiris“ suteikė šansą pirmą kartą pasirodyti japonui Yuma Suwa.

„Tokios situacijos suteikia pasitikėjimo, kad gali sukurti stebuklą. Tai mums turėtų tapti atspirties tašku“, - sakė R. Garastas.

„Pirmajame kėlinyje sužaidėme gerai, bet nepasinaudojome progomis. Po pertraukos kontroliavome situaciją, bet atsipalaidavome. Negalima negerbti žaidimo, nes būsi nubaustas. Taip ir nutiko“, - dėstė „Sūduvos“ vairininkas Victoras Basadre.

"Sūduva" su 40 taškų minimaliai atsilieka nuo Vilniaus „Žalgirio“, tiesa, žaidusio maču mažiau. Kauno futbolininkai su 38 taškais pavijo trečioje vietoje žengiantį „Panevėžį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių