Elito rungtynės – be žalgiriečių: Lietuvos čempionai į kitą rungtynių etapą nepateko

  • Teksto dydis:

"Nerealizavome viso savo potencialo, tačiau įgyta patirtis – naudinga", – sakė "Kauno Žalgirio" salės futbolo komandos treneris asistentas Edvinas Alimkinas, apibendrindamas pasirodymą Čempionų lygoje.

Kaune surengtame Čempionų lygos pagrindinio etapo 3-ios grupės turnyre vyriausiojo trenerio brazilo Dentinho vadovaujami žalgiriečiai pralaimėjo Ispanijos čempionei "Barcelonai" (1:7) bei vicečempionei "Levante" ekipai (1:4) ir pasidalijo po tašką su Oršos "Viten" (Baltarusija) komanda (3:3).

Lietuvos čempionai užėmė 4-ą vietą ir į kitą rungtynių etapą nepateko. Kelialapius į elito šešioliktuką pelnė "Barcelona", "Levante" ir "Viten".

Kauniečiai prieš savo paskutines turnyro rungtynes jau žinojo "Levante" ir "Viten" akistatos rezultatą (2:2), kuris buvo palankus Baltarusijos atstovams, o žalgiriečių laukė itin sunki misija – įveikti "Barceloną" arba sužaisti lygiosiomis.

Išmėginome jėgas su vienos stipriausių pasaulyje salės futbolo lygos atstovais, tokių galimybių būna retai.

"Matėme, kad žaidėjų galvos buvo apkrautos mintimis apie tai, kas jau įvyko ir koks išbandymas teko mums, – kalbėjo E.Alimkinas. – Kita vertus, išmėginome jėgas su vienos stipriausių pasaulyje salės futbolo lygos atstovais, tokių galimybių būna retai."

"Barcelona" – 2020 m. Čempionų salės futbolo lygos nugalėtoja ir 2021 m. vicečempionė, komandos sudėtyje – neseniai Kaune įvykusio pasaulio salės futbolo čempionato rezultatyviausias žaidėjas brazilas Ferrao, planetos čempionas portugalas Andre Coelho, taip pat Brazilijos nacionalinės rinktinės, Lietuvoje iškovojusios bronzos medalius, žaidėjai Pito, Dyego Zuffo.

Šį Čempionų lygos sezoną tarp šešiolikos elito klubų – po du iš Ispanijos ("Barcelona", "Levante"), Portugalijos (Lisabonos "Benfica" ir "Sporting") ir Rusijos (Jekaterinburgo "Sinara", "Tiumen"), po vieną – iš Kazachstano (Almatos "Kairat"), Prancūzijos ("ACCS Asnieres Villeneuve 92"), Čekijos ("Plzen"), Slovėnijos (Rogateco "Dobovec"), Belgijos ("Halle-Gooik"), Baltarusijos ("Viten"), Vengrijos (Šombatelio "Haladas"), Nyderlandų ("Hovocubo"), Kroatijos ("Olmissum") bei Ukrainos (Ivano-Frankovsko "Uragan").

Rezultatai

"Barcelona"–"Viten" 5:1, "Levante"–"Kauno Žalgiris" 4:1, "Barcelona"–"Levante" 9:2, "Kauno Žalgiris"–"Viten" 3:3, "Levante"–"Viten" 2:2, "Barcelona"–"Kauno Žalgiris" 7:1.

Turnyro lentelė

1. "Barcelona"  3  0  0  21:4  9

2. "Levante"  1  1  1  8:12  4

3. "Viten"  0  2  1  6:10  2

4. "K. Žalgiris"  0  1  2  5:14  1



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepatogus

Nepatogus portretas
Treneriuk,nepasinaudojote 100% savo potencialo,bet impotencija Lietuvos futbole ar lauke ,ar salėje, visose amžiaus grupėse ,100% garantuota!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių