Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė nusileido čekams

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinė Europos čempionato atrankos varžybų 4 grupės rungtynėse išvykoje penktadienį 0:2 (0:1) pralaimėjo Čekijos komandai.

Lietuviai turėjo progų pasižymėti, bet neįveikė varžovų vartininko, o čekai pasinaudojo mūsiškių klaidomis gynyboje.

Rungtynių pradžioje pavojingai iš dešiniojo baudos aikštelės krašto atakavo Deividas Šešplaukis. Jo smūgį ne be vargo atrėmė vartininkas. 17 min. čekai išsiveržė į priekį. Po atakos dešiniuoju kraštu ir dviejų perdavimų Antoninas Vaničekas netrukdomas susistabdė kamuolį ir iš maždaug 10 metrų stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus. 22 min. šeimininkų vartams po baudos smūgio grasino Edgaras Utkus. Po jo stipraus smūgio vartininkui nepavyko sugauti kamuolio, bet pirmi prie kamuolio buvo varžovų gynėjai. 40 min. jau čekai uždirbo baudos smūgį ir padirbėti teko Titui Krapikui. Prieš pertrauką po kampinio neblogą šansą turėjo Benas Šatkus. Bet jo smūgiui galva pritrūko tikslumo - kamuolys skriejo pro šalį.

60 min. čekai buvo arti antrojo įvarčio. Po A. Vaničeko smūgio galva kamuolys pataikė į mūsiškių vartų virpstą. 65 min. teisėjas įžvelgė B. Šatkaus pražangą ir teisėjas skyrė baudinį į mūsiškių vartus. Nuo žymos tiksliai smūgiavo Ondrejus Šašinka. 73 ir 81 min. neatidus lietuvių žaidimas gynyboje suteikė du šansus varžovus, bet abu kartus puikiai apsigynė T. Krapikas, kuriam pavyko išmušti kamuolį iš po varžovų kojų.

Kitas rungtynes Lietuvos jaunimo rinktinė, po dviejų mačų turinti 3 taškus, žais rugsėjo 10 dieną Graikijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių