Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos U-18 rinktinė apmaudžiai pralaimėjo Bulgarijos futbolininkams

2015-01-07 20:58
LFF inf.
Lietuvos U-18 futbolo rinktinė
Lietuvos U-18 futbolo rinktinė / granatkin.com nuotr.

Lietuvos jaunių (U-18, gimę 1997 m. ir jaunesni žaidėjai) rinktinė turnyro Valentinui Granatkinui atminti turnyro antrojo etapo (dėl 7-12 vietų) pirmose rungtynėse susitiko su bendraamžiais iš Bulgarijos. Apylygėje dvikovoje lietuviai susikūrė keletą gerų progų pasižymėti, tačiau praleido du įvarčius pačioje antrojo kėlinio pabaigoje ir sukomplikavo galimybę kovoti dėl aukštesnių vietų turnyre.

Abi komandos aktyviai pradėjo rungtynes, tačiau pirmasis smūgis į vartų plotą buvo atliktas tik 15 minutę - jį sėkmingai atrėmė vartininkas Marius Adamonis. Bulgarai įgijo iniciatyvą aikštės centre, tad lietuviai žaidė kontratakuojantį futbolą vertikaliais pasais į priekį.

40 minutę Aurimas Jurgelevičius sukūrė pirmą lietuvių progą pasižymėti, kai pergudravęs gynėją smūgiavo dešiniau vartų virpsto. Paskutinę pirmo kėlinio minutę sėkmingai kairiu kraštu prasiveržė Dominykas Barauskas, tačiau jo perduoto kamuolio Justas Lasickas nesubegėjo nukreipti į varžovų vartus.

Didžią antrojo kėlinio dalį lietuviai turėjo kamuolio kontrolę. Per penkias minutes į bulgarų vartus smūgiavo Aurimas Jurgelevičius ir Dovydas Virkšas. Puikiai aikštės viduryje darbavęsis Giedrius Matulevičius 54 minutę atliko tikslų perdavimą Romualdui Blaževičiui, tačiau pastarasis smūgiavo tiesiai į vartininką.

Bulgarai kėlinio pabaigoje ėmė dažniau lankytis prie M. Adamonio vartų prieigų. Iki 80 minutės sėkmingai veikusi kolektyvinė gynyba neutralizavo bulgarų išpuolius. Varžovai įsiveržė į priekį, tik kai bulgarų puolėjas nustumė kapitoną Ričardą Šveikauską ir pakartotiniu bandymu tiksliai smūgiavo į pustuščius vartus. Mūsiškiai apeliavo į arbitrą, tačiau šis nepakeitė sprendimo. Dvikovos pabaigoje rezultatą atitrūkęs iš gynėjų globos rezultatą padvigubino Aleksandaras Georgijevas.

"Bulgarjios komanda paliko gerą įspūdį iš rungtynių su Kazachstanu. Tai techniška komanda. Tačiau mes šiandien taip pat sužaidėme neblogai. Galėjome įmušti, bet rungtynių pabaigoje pritrūko sėkmės, tikslesnio žaidimo gynyboje, - kalbėjo Lietuvos rinktiėns treneris Darius Butkus - Pasitvirtino taisyklė "neįmuši tu - įmuša tau". Po pirmo praleisto įvarčio rizikavome ir praleidome dar kartą."

Rytoj I grupės turnyre bulgarai susikaus su latviais, o sausio 9 dieną, 11 valandą prasidės Latvijos ir Lietuvos dvikova. Rungtynės dėl vietų vyks sausio 11-ąją.

Rungtynių statistika

Lietuva U-18 - Bulgarija U-18 0:2 (0:0)

Sankt Peterburgo sporto ir koncertų kompleksas, 300 žiūrovų
Teisėjas - Maksim Chernetsov (Rusija)
Įvarčiai: 80 min. R. Ignatov, 87 min. A. Georgiev (Bulgarija U-18)
Įspėti: 7 min. Lukas Valvonis, 75 min. Linas Mėgelaitis (Lietuva U-18); 38 min. Tomas Tsvyatkov (Bulgarija U-18)

Lietuvos U-18 rinktinė: Marius Adamonis, Lukas Valvonis, Tautvydas Bracevičius, Ričardas Šveikauskas, Justas Lasickas, Aurimas Jurgelevičius (72 min. Klaidas Janonis), Giedrius Matulevičius, Dominykas Barauskas, Dovydas Virkšas, Romualdas Blaževičius (82 min. Dominykas Donėla), Linas Mėgelaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų