Mėnesio treneriu tapęs V. Basadre: tai pirmas kartas, kai sulaukiau tokio įvertinimo

Geriausiu balandžio mėnesio treneriu išrinktas Marijampolės „Sūduvos“ strategas Victoras Basadre džiaugiasi pirmą kartą karjeroje gautu tokiu įvertinimu, tačiau sako, kad tai yra visos komandos nuopelnas.

„Sūduvai“ balandis susiklostė itin sėkmingai. Per mėnesį „Optibet A lygoje“ marijampoliečiai sužaidė 7 rungtynes, per kurias iškovojo 6 pergales (vienodu rezultatu 2:1 nugalėti Gargždų „Banga“, „Kauno Žalgiris“, Telšių „Džiugas“ ir Vilniaus „Žalgiris“, 3:1 – Alytaus „Dainava“, 1:0 – Kauno rajono „Hegelmann Litauen“) ir kartą sužaidė lygiosiomis (0:0 su „Panevėžiu“).

Sėkminga „Sūduvos“ atkarpa neliko nepastebėta. Geriausiu „Optibet A lygos“ balandžio mėnesio žaidėju paskelbtas Kule Mbombo, o treneriu – V. Basadre. Treneris apie apdovanojimą sužinojo tik tada, kai pasveikino vienas iš žaidėjų.

„Tiesą sakant, kurį laiką aš net nežinojau, kad esu pripažintas geriausiu mėnesio treneriu. Sužinojau tik tada, kai vienas iš žaidėjų priėjo prie manęs ir pasveikino“, – šyptelėjo ispanas.

Pasak V. Basadre, šis apdovanojimas – visos komandos sunkaus darbo įvertinimas.

„Labai smagu sulaukti pripažinimo, – pripažino treneris. – Noriu padėkoti visiems prisidėjusiems prie šio apdovanojimo. Tai yra individualus apdovanojimas, tačiau jį skiriu visai komandai. Kiekvienas žaidėjas aikštėje ir už jos ribų yra tiek pat vertas šio titulo. Vieni sunkiai dirba, kad būtų pelnyti įvarčiai, kiti, kad įvarčiai nekristų į mūsų vartus. Tai ir yra futbolo grožis – tik komandiniais veiksmais pasiekiamos pergalės bei sulaukiama individualaus pripažinimo.“

V. Basadrei tai buvo pirmasis toks apdovanojamas per trenerio karjerą.

„Tai pirmas kartas mano karjeroje, kai sulaukiau tokio įvertinimo. Neslėpsiu, smagu pirmą kartą sulaukti tokio įvertinimo. Tai įrodo, kad esame gerame kelyje ir turime tęsti pradėtą darbą“, – džiaugėsi treneris.

Balandžio mėnuo „Sūduvos“ komandai buvo sėkmingas (pavyko surinkti net 19 iš 21 galimo taško), tačiau treneris ragino savo komandą neužmigti ant laurų ir toliau sunkiai dirbti.

„Komanda dabar yra tikrai neblogos formos, aš tuo labai džiaugiuosi. Man patinka žaidėjų požiūris, jie kiekvienas rungtynes vertina labai rimtai ir aikštėje palieka visas jėgas, – kalbėjo ispanas. – Nėra lengva kiekvieną kartą laimėti, kartais dėl pergalės reikia tiesiog kentėti. Aš tai nuolat kartoju savo žaidėjams. Sezonas ilgas, aš net neabejoju, kad dar bus ne tik pergalių, bet ir pralaimėjimų. Turime būti tam pasiruošę. Čempionatai nėra laimimi per vieną dieną ar mėnesį, turime nesustoti ir toliau sunkiai dirbti, kentėti bei kautis iš visų jėgų.“

Kalbėdamas apie balandžio mėnesį, treneris išskyrė intensyvų „Optibet A lygos“ tvarkaraštį ir „Sūduvos B“ komandos žaidėjų svarbą išplečiant atsarginių žaidėjų sąrašą.

„Balandžio mėnesį išskirčiau kaip labai intensyvų mėnesį ne tik „Sūduvai“, bet ir kitoms „Optibet A lygos“ komandoms. Rungtynes teko žaisti kas 3-4 dienas, tai pareikalavo labai daug žaidėjų jėgų. Teko pasukti galvą, kaip paskirstyti žaidimo laiką, kad žaidėjai nesijaustų išsekę. Čia mums padėjo ir „Sūduvos B“ komandos žaidėjai. Esu labai laimingas, nes turime talentingo jaunimo, kuris suteikia mums galimybę keisti žaidėjus“, – sakė treneris.

Artimiausias rungtynes „Sūduva“ žais gegužės 20 d. 18 val. išvykoje su „Kauno Žalgiriu“. Tai bus dviejų pirmaujančių lygos komandų dvikova. Čempionato lyderė „Sūduva“ po 13 rungtynių turi 34 taškus, o antrąją vietą užimantys kauniečiai – 28.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių