Salės futbolo Čempionų lygos iššūkiai baigėsi, namuose jų dar liko

Kauno "Vyčio" salės futbolininkams nepavyko sukurti stebuklo. UEFA salės futbolo Čempionų lygos aštuntfinalyje kauniečiai išvykoje 0:3 nusileido Jugorsko "Gazprom-Jugra" ekipai ir į finalo etapą nepateko.

Milžinas iš Šiaurės

Vos ištraukus burtus buvo aišku, kad Lietuvos čempionams kelią pastojo galingas klubas. Nors "Gazprom-Jugra" atstovauja nedidukam, vos 37 tūkst. gyventojų turinčiam atšiauraus Rusijos regiono miesteliui, tačiau komanda jau senokai drebina Europos salės futbolo padangę. 2016-aisiais klubas laimėjo Čempionų lygos turnyrą, nuolat skina medalius pajėgiame Rusijos čempionate.

Tai nenuostabu, nes gamtinių dujų turtingo regiono ekipą dosniai remia energetikos milžinė "Gazprom", o didelis biudžetas garantuoja kokybišką sudėtį. "Gazprom-Jugra" marškinėliais vilki ne vienas Rusijos rinktinės narys ir būrys pajėgių legionierių iš Brazilijos.

Jei lietuviai būtų įmušę tą baudos smūgį, nežinia, kaip būtų pasisukusi rungtynių eiga.

Vis dėlto aštuntfinalio rungtynės Maskvos priemiestyje Liubercuose prasidėjo kiek netikėtai.

Nepaisant favoritų statuso, šeimininkams sunkiai sekėsi susikurti pranašumą. Tuo tarpu "Vytis" ramiai gynėsi ir pavojingai kontratakavo. Po kelių aštrių išpuolių svečiai netgi turėjo puikią progą išsiveržti į priekį. Už viršytą pražangų limitą į šeimininkų vartus buvo skirtas 10 m baudos smūgis. Vis dėlto Luko Sendžiko spirtą kamuolį atmušė Jugorsko ekipos vartininkas.

"Jei lietuviai būtų įmušę tą baudos smūgį, nežinia, kaip būtų pasisukusi rungtynių eiga", – po mačo pripažino šeimininkų treneris Vladimiras Kolesnikovas.

Pakirto klaidos

Neįmuši tu – įmuša tau. Ši nerašyta taisyklė pasitvirtino vos po minutės. 14 min. Rusijos rinktinės puolėjas Andrejus Astafjevas išsilaisvino iš "Vyčio" legionieriaus ukrainiečio Kostantino Bondarenkos globos ir smeigė kamuolį į vartų tinklą – 1:0.

Ukrainiečio Kirilo Krasii treniruojami kauniečiai dar bandė atsitiesti, tačiau juos pakirto greit praleistas antrasis įvartis. 17 min. po Lietuvos rinktinės nario Alberto Voskunovičiaus šiurkščios klaidos Aleksejus Pirogovas perėmė kamuolį prie Kauno ekipos vartų ir smūgiavo taikliai – 2:0.

Po pertraukos galutinį tašką rungtynėse padėjo Aleksandras Vinogradovas, pasižymėjęs 25 min. Mačo pabaigoje svečiai pakeitė patikimai rungtyniavusį vartininką Aleksandrą Kravecą papildomu aikštės žaidėju, tačiau nieko sukurti nesugebėjo.

"Ilgai nesugebėdami įgyti pranašumo mes ėmėme nervintis. Prie to prisidėjo ir puikiai žaidęs jų vartininkas, bet, laimei, pralaužėme varžovų gynybą, o vėliau jau žaidėme kur kas ramiau", – teigė V.Kolesnikovas.

Kovos dėl titulo

Kauniečiai šį sezoną Čempionų lygos preliminariame etape 3:1 nugalėjo Stokholmo "Hammarby" ekipą iš Švedijos, o pagrindiniame etape išvykoje 2:0 palaužė "Hohenstein-Ernstthal" klubą iš Vokietijos. Rusijos ekipa prieš akistatą su "Vyčiu" buvo 5:2 susitvarkiusi su "Salines" klubu iš Bosnijos ir Hercegovinos.

"Gazprom-Jugra" pateko į pajėgiausių komandų finalinio aštuoneto varžybas, kurios šiemet turėtų būti žaidžiamos Minske, jei turnyras dėl sankcijų Baltarusijos režimui nebus perkeltas į kitą šalį.

Iš Maskvos autobusu grįžę "Vyčio" salės futbolininkai ilgai poilsiauti negalės, nes jau trečiadienį jų laukia Lietuvos čempionato akistata su Panevėžio "Sportidus" kolektyvu. Savo šalies lygoje kauniečiai kol kas žengia antri, trimis taškais atsilikdami nuo Jonavos "Vikingų". Tiesa, titulą ginantys favoritai yra žaidę net trimis mačais mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių