„Stumbro“ naujokas T. Petukauskas: Pirmos lygos starto laukiu labiau nei gimtadienio

  • Teksto dydis:

Kauno „Stumbro“ futbolo klubą papildė perspektyvus saugas Tanas Petukauskas. 16-metis džiaugiasi patekęs į komandą, kurioje jauniems futbolininkams sudarytos idealios sąlygos.

Kartu su „Stumbro“ komanda krašto ir vidurio saugo pozicijose galintis rungtyniauti jaunuolis rengiasi netrukus startuosiančiam LFF Pirmos lygos sezonui.

Praėjusiame sezone „Stumbro B“ gretose atsiskleidė kitas panevėžietis Rokas Rasimavičius, kuris Pirmoje lygoje šanso debiutuoti sulaukė būdamas vos 16 metų ir netrukus tapo pagrindinės sudėties nariu. Sezono pabaigoje jis į aikštę žengė ir pagrindinės „Stumbro“ komandos gretose oficialiame mače prieš Gargždų „Bangą“.

„Stumbro“ naujokas Tanas tikisi, kad jam pavyks pasekti gero bičiulio Roko pėdomis.

- Tanai, sveikas prisijungęs prie „Stumbro“. Su komanda treniruojiesi jau gana ilgą laiką. Kokie įspūdžiai?, – fcstumbras.lt pasiteiravo futbolininko.

- Įspūdžiai tikrai labai geri, komandos nariai priėmė šiltai ir draugiškai. Tai nuteikia labai pozityviai. Žinau, kad čia galėsiu siekti savo futbolo svajonės ir dėl to labai džiaugiuosi.

- Papasakok apie save – savo savybes aikštėje, poziciją.

- Geriausiai jaučiuosi žaisdamas saugų grandyje, kur įprastai rungtyniauju krašte arba viduryje. Labai nemėgstu pralaimėjimų. Padarysiu viską, kad padėčiau „Stumbrui“ siekti kuo geresnių rezultatų.

Futbolą pradėjau žaisti būdamas 6 metų gimtajame Panevėžyje. Pirmasis mano treneris buvo Darius Žindulis. 14 metų patekau į Panevėžio sporto gimnaziją, kur praleidau trejus metus. Džiaugiuosi, kad dabar atsirado šansas žengti pirmyn.

- Kaip atsidūrei „Stumbro“ gretose?

- Per moksleivių žiemos atostogas man buvo suteikta galimybė sudalyvauti „Stumbro“ peržiūroje. Su komanda treniravausi savaitę ir treneriai pasiūlė likti Kaune. Labai apsidžiaugiau.

- Ar tai, kad komandoje žaidžia kitas panevėžietis Rokas Rasimavičius tapo papildomu stimulu persikelti į Kauną?

- Roką pažįstu ir žinojau, kad čia vyksta rimtas darbas bei jaunimui skiriamas ypatingas dėmesys. Tai man padėjo lengviau apsispręsti. Manau, kad tai viena profesionaliausių komandų Lietuvoje. Dabar tapau jos dalimi ir esu viskuo labai patenkintas.

- Kokį įspūdį palieka komandos treneriai?

- Čia treneriai labai dėmesingi ir reiklūs. Tikri savo srities profesionalai. Jaučiasi, kad treniruotės yra žymiai intensyvesnės. Tai normalu, juk tai – vyrų futbolas.

- Jau netrukus startuos naujasis Pirmos lygos sezonas. Turbūt jo lauki su dideliu nekantrumu?

- Šiemet Pirmos lygos starto laukiu labiau negu savo gimtadienio (šypsosi). Žinoma, labai noriu debiutuoti Pirmoje lygoje. Neabejoju, kad mūsų laukia labai įdomus sezonas!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių