Su T. Kišu rungtyniavęs J. Kovačičius: T. Kišas – pavojingiausias „Žalgirio“ žaidėjas

  • Teksto dydis:

A lygos čempionato ketvirtasis ratas artėja prie pabaigos. Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkams liko sužaisti vos ketverias rungtynes - laukia dvikovos su Vilniaus „Žalgiriu“, Vilniaus „Riteriais“, „Panevėžiu“ bei „Palanga“.

25-ojo turo rungtynės su turnyrinės lentelės viršuje šiuo metu įsitaisiusiu „Žalgiriu“ uostamiesčio ekipos laukia jau šį trečiadienį, rugsėjo 25-ą dieną.

„Tie, kas seka A lygos kovas, tikrai žino, kad lengvų rungtynių čempionate nebūna. Nesvarbu, su kuo bežaistum. „Žalgiris“ yra labai gera komanda, tą rodo ir jų užimama pozicija turnyrinėje lentelėje. Dvikova sostinėje bus sunki, tačiau jei drausmingai žaisime gynyboje ir sėkmingai išnaudosime savo susikurtas progas, mes galime kovoti dėl taškų. Jau ne kartą įrodėme, kad galime žaisti gerą futbolą, tačiau dažnu atveju mums pritrūkdavo šiek tiek sėkmės. LFF stadione turime pamiršti viską, kas buvo prieš tai ir susikoncentruoti tik į tas 90-imt minučių, kurios prasidės po teisėjo švilpuko.“, - apie laukiančią dvikovą sakė „Atlanto“ saugas iš Kroatijos Jurica Kovačičius.

Per vasaros perėjimų langą prie uostamiesčio ekipos prisijungęs futbolininkas jau spėjo susipažinti su „Žalgirio“ ekipa. Būtent dvikovoje su žaliai-baltais kroatas ir debiutavo A lygos pirmenybėse. 18-ojo turo rungtynes J. Kovačičius pradėjo startinėje sudėtyje, o pirmieji įvartį įmušę atlantiečiai vis tik buvo priversti pripažinti varžovų iš sostinės pranašumą rezultatu 3:1. Vilniečiai uostamiesčio ekipai šiame sezone - itin neparankus varžovas. Komandos tarpusavyje susitiko jau keturis kartus - triskart A lygoje bei kartą SHARP LFF Taurėje - visose dvikovose pergales šventė „Žalgirio“ futbolininkai. Žalgiriečiai per ketverias rungtynes tarpusavio rungtynes kamuolį į „Atlanto“ vartus pasiuntė vienuoliką kartų, o labiausiai klaipėdiečių gynybą terorizavo trys sostinės ekipos futbolininkai - Liviu Antalis pasižymėjo keturis kartus, po du įvarčius pelnė buvęs atlantietis Rolandas Baravykas bei rezultatyviausias A lygos futbolininkas Tomislavas Kišas.

„Visa „Žalgirio“ komanda yra labai pavojinga, bet, mano nuomone, geriausias ir pavojingiausias jų žaidėjas šiuo metu yra Tomislavas Kišas. Tai futbolininkas, kuris turi puikius duomenis ir jo įmuštų įvarčių statistika kalba pati už save.“ - sakė žalgiriečio tėvynainis J. Kovačičius.

Abu kroatai buvo susitikę ir kiek anksčiau - 2014-aisiais metais jie abu gynė Velika Gorica „Goricos“ klube Kroatijoje. 

„T. Kišas yra toks futbolininkas, kuriam dėmesį gynyboje turime skirti visas 90-imt dvikovos minučių. Jei bent akimirkai paliksi jį vieną - jis ras progą pasiųsti kamuolį į vartus. Nors daugiau nei pusmetį žaidėme kartu, manau, kad jis yra gerokai patobulėjęs, todėl turėsime sunkiai dirbti gynyboje ir neleisti jam laisvai priimti kamuolių bei ieškoti galimybių smūgiuoti į mūsų vartus“, - dvikovos išvakarėse teigė futbolininkas iš Kroatijos.

„Atlanto“ ir „Žalgirio“ dvikova vyks šį trečiadienį, rugsėjo 25-ą dieną, LFF stadione. Rungtynių pradžia - 19:00 valandą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių