Tailando rinktinės kapitonas: mūsų rinktinė Lietuvoje gali sukurti istoriją

  • Teksto dydis:

Tailando salės futbolo rinktinės kapitonas Kritsada Wongkaeo visada būna šalia, kai jo komanda pasiekia kažką ypatingo.

Prieš devynerius metus jis vaidino didelį vaidmenį ir pelnė du įvarčius jų šalyje vykusiame pasaulio čempionate, kur jo atstovaujama rinktinė pirmą kartą istorijoje pasiekė atkrintamąsias.

Po ketverių metų krašto puolėjas pelnė dar keturis įvarčius 2016-ųjų pasaulio čempionate Kolumbijoje, kur Tailandas dar sykį įveikė grupės varžybas ir pirmą kartą – svečioje šalyje.

Jei jo forma pasaulio čempionatuose yra kažkoks ženklas, tai šiemet Lietuvoje jis gali pasiekti dar kažką didingo.

„Mano lūkesčiai šiame pasaulio čempionate yra padėti Tailandui pasiekti ketvirtfinalį. Manau, kad to paties tikisi ir visa mūsų komanda. Šiame lygyje visi varžovai yra itin stiprūs, bet su mūsų patirtimi ir jaunais bei talentingais žaidėjais tikrai galime pasiekti aštuonetą“, – kalbėdamas su FIFA.com sakė 33-ejų žaidėjas.

Augantis populiarumas

Vienos iš pajėgiausių Azijos komandų, Tailando ir pasaulio čempionatų istorija prasidėjo prieš daugiau nei 20 metų, kai jie pateko į 2000-ųjų turnyrą Gvatemaloje. Jie taip pat pateko į 2004-ųjų čempionatą Taipėjuje bei 2008-ųjų – Brazilijoje, tačiau pirmus ryškesnius kalnus jie nuvertė 2012-aisiais savo šalyje.

Tailandas tada 3:1 nugalėjo Kostą Riką ir, nepaisant pralaimėjimų Ukrainai (3:5) bei Paragvajui (2:3), tačiau rezultatyvus šalies žaidimas leido jies pasiekti atkrintamąsias. Tiesa, ten Tailandas 1:6 neprilygo ispanams ir savo pasirodymą baigė.

Po ketverių metų Kolumbijoje jie 8:5 susitvarkė su Kuba, 2:1 – su Egiptu ir pralaimėjo tik vėliau iki finalo žengusiems rusams. Rungtynės su Azerbaidžanu buvo pašėlusios – jose prireikė pratęsimo, kuriame rezultatu 13:8 savo persvarą įrodė būtent Azerbaidžano komanda, o tose rungtynėse K. Wongkaeo.

„Kolumbijoje surengėme ne vieną gerą pasirodymą ir net mače su Azerbaidžanu, manau, žaidėme gerai. Buvome nusivylę, bet tai buvo gera patirtis. Rinktinės sėkmė pastaraisiais metais prisidėjo ir prie vietinio čempionato augimo – ateina vis daugiau naujų žaidėjų, kurie ateityje atstovaus mūsų rinktinei“, – sakė dabartinis jos kapitonas.

Su savo klubu laimėjęs beveik viską, ką įmanoma laimėti (9 šalies čempionų titulai bei du sykius triumfuota Azijos klubų čempionate), K. Wongkaeo nori daugiau dėmesio skirti sėkmei su nacionaline komanda. Kol kas jam tai sekėsi neblogai – atkrintamųjų akistatoje su Iraku, kuri buvo laimėta 11:2, kapitonas pelnė keturis įvarčius ir taip padėjo savo šaliai garantuoti vietą dar viename pasaulio čempionate.

„Kaip minėjau, dabartinis mano tikslas yra nuvesti komandą iki pasaulio čempionato ketvirtfinalio. Žinoma, nukeliauti iki pat finalo ir jį laimėti svajoja kiekvienas, tačiau tai yra labai sunku ir turime būti realistais“, – akcentavo veteranas.

Pasaulio salės futbolo čempionatas Lietuvoje vyksta iki spalio 3 dienos, o Tailando rinktinės turnyro aštuntfinalyje laukia Kazachstano rinktinės iššūkis.

Rungtynės vyks rugsėjo 23 dieną (ketvirtadienį), 17.30 val. Kauno arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių