V. Urbonas: pasistengsime, kad varžovams nebūtų lengva

Lietuvos futbolo rinktinė po ilgokos pertraukos vėl išmėgins jėgas su keturiskart pasaulio čempione Italijos nacionaline vienuolike.

2007 m. susitiko Kaune

Lietuviai ir italai – 2022 m. pasaulio čempionato atrankos Europos zonos C grupėje. Joje taip pat rungtyniaus Šveicarijos, Šiaurės Airijos ir Bulgarijos futbolininkai.

Varžybos turėtų prasidėti 2021-ųjų kovo mėnesį. Kelialapį į pasaulio čempionato finalo turnyrą iškart užsitikrins pirmą vietą grupėje užėmusi komanda, o antroje pozicijoje likusiai ekipai teks žaisti atkrintamąsias rungtynes.

Pastarąjį kartą Lietuvos ir Italijos rinktinės buvo susitikusios 2007-aisiais.

Tada Kaune įvykusią Europos čempionato atrankos dvikovą 2:0 laimėjo Roberto Donadoni vadovaujama kariauna, kurios gretose buvo legendiniai Gianluigi Buffon, Fabio Cannvaro, Andrea Pirlo, Daniele De Rossi, Filipo Inzaghi, Alessandro Del Piero, Gennaro Gattuso, o abu įvarčius įmušė Fabio Quagliarella.

Įvardijo favoritus

"Buvo aišku, kad lengvų varžovų tikėtis negalime. Gaila, kad patekome ne į šešių komandų grupę, bet vėlgi – tai priklausė ne nuo mūsų. Italų pristatinėti nereikia, šveicarai pastaruoju metu dalyvauja visuose didžiuosiuose turnyruose, Bulgarija – šalis su giliomis futbolo tradicijomis, o Šiaurės Airija – pirmoji nepriklausomos Lietuvos varžovė. Bus sunku su visais, tačiau pasistengsime, kad ir varžovams su mumis nebūtų lengva", – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

"Manau, kad pagrindiniai mūsų konkurentai kovoje dėl pirmos vietos bus šveicarai, tačiau nenuvertinsime ir kitų varžovų. Tik popieriuje Šiaurės Airijos ekipa atrodo ne tokia grėsminga kaip Šveicarijos. Kiekvienas mačas bus sunkus. Juk ir su bulgarais niekada nebuvo lengva žaisti", – teigė Italijos vienuolikės strategas Roberto Mancini.

"Italai ir šveicarai – favoritai, o dar yra fiziškai stiprios bulgarų ir lietuvių ekipos. Sudėtinga grupė", – pareiškė Šiaurės Airijos komandos strategas Ianas Baracloughas.

Į Katarą – 32 rinktinės

Pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybos jau vyksta Azijoje, Afrikoje, Pietų Amerikoje.

Finalo turnyras numatytas 2022 m. lapkričio 21–gruodžio 18 d. Katare, dalyvaus 32 rinktinės.

2018-aisiais Rusijoje planetos čempionais tapo prancūzai, finale 4:2 nugalėję kroatus. Trečią vietą užėmė belgai, 2:0 įveikę anglus. Rezultatyviausiai žaidė anglas Harry Kane'as, įmušęs iš viso šešis įvarčius.

Varžovai

A grupė: Portugalija, Serbija, Airija, Liuksemburgas, Azerbaidžanas.

B grupė: Ispanija, Švedija, Graikija, Sakartvelas, Kosovas.

C grupė: Italija, Šveicarija, Šiaurės Airija, Bulgarija, Lietuva.

D grupė: Prancūzija, Ukraina, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Kazachstanas.

E grupė: Belgija, Velsas, Čekija, Baltarusija, Estija.

F grupė: Danija, Austrija, Škotija, Izraelis, Farerų salos, Moldova.

G grupė: Nyderlandai, Turkija, Norvegija, Juodkalnija, Latvija, Gibraltaras.

H grupė: Kroatija, Slovakija, Rusija, Slovėnija, Kipras, Malta.

I grupė: Anglija, Lenkija, Vengrija, Albanija, Andora, San Marinas.

J grupė: Vokietija, Rumunija, Islandija, Šiaurės Makedonija, Armėnija, Lichtenšteinas.

Kelialapį į pasaulio čempionato finalo turnyrą iškart užsitikrins pirmą vietą atrankos grupėje užėmusi komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių