„Abu Dhabi Desert Challenge“: L. Kancius antrą etapą pradėjo nemaloniu netikėtumu

Sekmadienį prasidėjo antrasis pasaulio ralio-reidų čempionato etapas – „Abu Dhabi Desert Challenge“ lenktynės, kurios vyksta Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Jose dalyvauja ir klaipėdietis Laisvydas Kancius.

Po sėkmingų Dakaro lenktynių, kurios buvo pirmasis pasaulio čempionato etapas, kuomet Laisvydas laimėjo du greičio ruožus ir pasaulio čempionate žengė trečias, lietuvis nutarė važiuoti ir antrą etapą.

Vakar vykęs prologas, tiesa, pateikė ne itin malonų siurprizą. L. Kancius vos septynių kilometrų greičio ruožą pravažiavo atsargiai ir nerizikuodamas. Jis finišavo antras tarp keturračių ir nuo laimėjusio prologą vietinio sportininko atsiliko vos šešias sekundes.

„Prologas yra tiesiog būdas prisitaikyti prie trasos, vėl priprasti prie kopų ir smėlio. Todėl nebuvo mano tikslas lėkti kaip akis išdegus. Antra vieta, manau, yra puikus rezultatas“, – po finišo sakė klaipėdietis.

Tačiau grįžus į bivaką lietuvis sužinojo nemalonią naujieną – organizatoriai jam „įpaišė“ dvi minutes baudos už nepasiektą vieną kontrolės punktą.

„Matyt, kažkas nesuveikė įrangoje. Nesuprantu, kaip galėjau nepaimti taško prologe, visą laiką važiavau kieno nors vėžėse“, – pasakojo L. Kancius.

Deja, organizatoriai nesutiko anuliuoti baudos, tad Laisvydas po prologo nusirito į rikiuotės galą.

„Bus tik didesnė motyvacija rytoj važiuoti greičiau“, – jau vakare po pokalbio su teisėjais sakė L. Kancius.

Šiandien sportininkai važiuoja pirmąjį greičio ruožą, kurio ilgis net 242 km.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių