Pereiti į pagrindinį turinį

Alytuje atsirado galimybė surengti unikalią plaukimo stovyklą

2015-06-02 07:19
Vytautas Grigaravičius ir Tomas Kučinskas. Vytautas Grigaravičius ir Tomas Kučinskas.

Tęsiant Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) iniciatyvą ieškoti būdų, kaip efektyviau panaudoti šalies baseinus, penktadienį LPF prezidentas Tomas Kučinskas susitiko su Alytaus savivaldybės meru Vytautu Grigaravičiumi. Susitikimo metu iš esmės buvo sutarta pratęsti baseino darbo sezoną, kad jame galėtų stovyklauti jaunieji Lietuvos plaukikai.

"Alytaus baseinas yra nepaprastai svarbus Lietuvos plaukimui. Atkreipkite dėmesį į aukšto rango varžybų kiekį Alytuje, pasiektus rezultatus. Todėl visiems būtų naudinga, kad jame galėtų treniruotis perspektyviausi jaunieji šalies plaukikai", - sakė T. Kučinskas.

2015 m. Lietuvos plaukimo federacija 50 m ilgio Alytaus baseine rengė 6 varžybas, 2014 ir 2013 m. po 7, o 2012 m. - 9 plaukimo varžybas. Baseinas taip pat yra viena pagrindinių Lietuvos rinktinių treniruočių bazių, kurią yra pamėgę Lietuvos plaukimo rinktinės lyderiai.

Tačiau Alytaus baseinas paprastai veikia maždaug aštuonis mėnesius per metus, nors vasarą tai būtų puiki bazė jaunimo stovykloms su geriausiais Lietuvos plaukimo specialistais.

"Iš esmės susitarėme, kad Alytaus baseinas šią vasarą dirbs specialiai dėl perspektyvaus jaunimo stovyklos, kurią organizuos Lietuvos plaukimo federacija. Tai - galimybė, kurios praleisti tiesiog negalima, jei norime, kad ateityje šalies plaukimo rinktinė pasipildytų naujais čempionais. Per mėnesį jaunimas gautų to, ko tikriausia negalima buvo pasiekti per visus mokslo metus", - sakė T. Kučinskas.

Be to, pasak jo, trijų mėnesių plaukimo sezono pertrauka tiesiog pragaištinga bet kokiam sportinių rezultatų siekiančiam plaukikui. Po tokios pertraukos plaukikams reikia bent 3-4 mėn. pasiekti praėjusio sezono formą, o laiko tobulėjimui praktiškai nebelieka.

Tuo tarpu visoje Lietuvoje vasarą jaučiamas veikiančių baseinų stygius - bazės, būtinos plaukikams, uždaromos iki rudens. Rezultatų siekiantys sportininkai neturi kur kryptingai treniruotis, priverstinių atostogų eina sporto pedagogai, treneriai.

Lietuvos plaukimo federacija liepos mėnesį Alytuje numačiusi pirmą karta surengti 4 savaičių trukmės jaunimo vasaros stovyklą. Jos metu talentingiausi Lietuvos jaunieji plaukikai bus apgaubti įvairių specialistų globa bei priežiūra. Taip pat kai kurie pagrindinės Lietuvos plaukimo rinktinės nariai Alytuje dalyvaus baigiamojoje treniruočių stovykloje, skirtoje geriau pasirengti Pasaulio čempionatui Kazanėje. Be to, Alytuje treniruosis ir jaunimo rinktinė, kuri rugpjūčio pabaigoje startuos Pasaulio jaunimo plaukimo čempionate Singapūre.

"Tikimės, kad 50 m baseino vasaros veikimo galimybes išnaudos ne tik Lietuvos plaukimo federacija, bet ir atskiri plaukimo klubai, sporto mokyklos. Jau rudenį matysime kas vasarą ilsėjosi, o kas dirbo", - sakė Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas T. Kučinskas.

Pokalbio su Alytaus meru V. Grigaravičius metu LPF prezidentas taip pat pabrėžė, jog Alytaus baseinas svarbus ir visoje šalyje vykdomai mokymo plaukti programai.

Šiuo metu Alytuje, turinčiame per 57 tūkst. gyventojų, mokosi 596 antrokai, kurie gali dalyvauti mokymo plaukti programoje. Dar 196 antrokai mokosi Alytaus rajono mokyklose. Alytaus 50 m baseinas, kuriame dirba 6 plaukimo treneriai, per metus pajėgus išmokyti plaukti visus Alytaus miesto bei rajono vaikus. To bus siekiama jau artimiausioje ateityje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų