Pereiti į pagrindinį turinį

A.Palšytė: jei pasiseks, pagalvosiu ir apie medalį

A.Palšytė: jei pasiseks, pagalvosiu ir apie medalį
A.Palšytė: jei pasiseks, pagalvosiu ir apie medalį / Manto Stankevičiaus nuotr.

Šuolininkė į aukštį Aurinė Palšytė teigia, kad patekimas į rungties finalą – nemažas pasiekimas, nors neneigia, kad pasisekus bus galima pagalvoti ir apie medalį.

- Kvalifikacijoje įveikta kartelė, kuri buvo iškelta į 193 cm aukštį. Ką tai reiškia?

- Rezultatas buvo visiškai nesvarbus. Didžiausias planas buvo patekti į finalą, tai įvykdžiau. Nesvarbu, kiek peršokau. Finale kartelės aukštis daug lems, nes daugelis sportininkių kovos dėl medalių.

- Pati taip pat galvoji apie medalius?

- Iš tiesų, šiandien išbandžiau vieną taktiką: tiesiog susikoncentruoti į sektorių ir į save. Mačiau tik trenerę, nieko daugiau aplinkui. Tai padėjo. Kai koncentruojiesi tik į savo darbą, kur kas paprasčiau yra siekti savo užsibrėžto tikslo. Jeigu būsi užsibrėžęs tikslą kovoti dėl medalio ir neperšoksi vieno aukščio, tai gali kirsti per psichologiją. O po to jau gali pamiršti apie medalius. Todėl nekalbu apie medalius, noriu sukovoti su savimi psichologiškai. Jeigu pasiseks, bus ir medalis, o galvoti apie jį yra labai sunku.

- Kvalifikacija atėmė daug jėgų?

- Gerai, kad iki finalo turėsime dieną poilsiui. Jeigu reikėtų startuoti jau kitą dieną, būtų sunku. Poilsio dažnai neužtenka varžybose, nes paprastų rezultatų nebūna. Įdedu visas jėgas. Tikiuosi pailsėsiu, daugiau išsimiegosiu negu prieš kvalifikaciją. Finalas vyks vakare, turėsiu daugiau laiko. Prieš kvalifikaciją miegojau penkias valandas. Tai nėra pats geriausias mano varžybinis nuotykis.

- Kodėl nepavyko pamiegoti ilgiau?

- Labai anksti vyko kvalifikacija. Reikėjo stadione būti prieš pusantros valandos. Tai nėra įprasta. Be to, visada norėdama užsitikrinti, kad visur spėsiu laiku, stengiuosi visada anksčiau išvažiuoti. Paskaičiavome, kad reikia dar kelių valandų prieš varžybas: daktaras spėjo įtrinti šildančius tepalus, padarė teipus. Kėliausi pusę šešių ryto. Miegoti nuėjau vienuoliktą, tačiau sunku buvo užmigti.

- Pačiai varžybų laikas turi įtakos. Geriau jautiesi vakare ar ryte?

- Gal jaunystė suteikia galimybę prisitaikyti prie sąlygų. Juk sako, kad jaunimėlis kartais ir naktimis gali nemiegoti ir viskas būna gerai. Kol kas nejaučiu didelio skirtumo, kada yra vykdomos varžybos. Juk visos sportininkės varžosi vienodomis sąlygomis.

- Kokiame aukštyje norėtumei matyti kartelę finale?

- Visada iš savęs reikalauju maksimumo, keliu pačius aukščiausius tikslus. Ne visada pasiseka, tačiau bandysiu kovoti ir atsiriboti nuo man nereikalingų dalykų. Visiškai nesvarbu, ar minia oš dėl kokio nors bėgančio Bolto...

- Sportininkės įvedinėja nagų lakavimo madas. Pati nusilakavai Lietuvos vėliavą?

- (juokiasi) Prieš išvažiuojant į Londoną buvau pas tėvus namuose, galėjau ant lovos, skaitinėjau ir sakau, reikia kažką pasidaryti, nes jau turėjau nusipirkusi laką. Daug laiko nebuvo, todėl eisiu į olimpiniame kaimelyje esantį saloną. Ten nemokamai nagus lakuoja... Pasidarysiu gražiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų