A.Petrovičius: noriu geriau pažinti Lietuvą

Kauno "Žalgirio" krepšininkų vyriausiasis treneris Aco Petrovičius beveik neabejoja, kad Kalėdas ir Naujuosius tikriausiai švęs Kaune.

– Mums per Kalėdas teks vykti į Rusiją žaisti VTB Vieningosios lygos rungtynių su Maskvos srities "Chimki" komanda, o gruodžio 28-ąją ir 29-ąją laukia Lietuvos krepšinio lygos varžybos, todėl vargu ar ištrūksiu į namus pabūti su šeima, – dienraščiui sakė Serbijos krepšinio specialistas A.Petrovičius.

Progą susitikti su artimaisiais žalgiriečių strategas turi šiomis dienomis, nes vakar Kauno komanda atskrido į Belgradą žaisti Eurolygos šešto turo rungtynių su Belgrado "Partizan mt:s" ekipa. Mačas vyks šiandien.

"Partizan mt:s" – gerai pažįstamas A.Petrovičiui. Dirbęs principinio "partizanų" varžovo Belgrado "Crvena zvezda" klube, kauniečių vairininkas teigė puikiai suprantąs lietuvių aistras, kai kaunasi "Žalgiris" ir Vilniaus "Lietuvos rytas".

– Lietuvių ir serbų meilė krepšiniui bei sirgalių reikalavimai žaidėjams, treneriams – stebėtinai panašūs, – šyptelėjo A.Petrovičius.

– Treneri, ar esate patenkintas darbu "Žalgiryje"?

– Taip, nes turiu visavertes sąlygas. Puiki sporto bazė, aukščiausio lygio krepšininkai, profesionalus klubo personalas. Manau, kad mūsų komanda gali žaisti dar geriau, ji tebežengia į priekį. Džiaugiuosi visais žaidėjais ir jau pasiektais rezultatais. Užtikrintai pradėjome LKL čempionatą, VTB lygos turnyrą. Praėjusį sezoną "Žalgiris" į Eurolygos šešioliktuką pateko su trimis pergalėmis, o šiuo metu mūsų sąskaitoje – jau keturios. Neabejoju, kad jų bus daugiau, tereikia dirbti.

– Kaip įsikūrėte Kaune?

– Jau patyriau, kad šis miestas – lietuviškas. Man tai patinka. Gyvenu Senamiestyje. Nuoširdūs miestiečiai, jauki aplinka, istorinė architektūra. Gaila, kad kol kas dėl didelio varžybų krūvio paprasčiausiai nelieka laiko atidžiau pasižvalgyti ne vien po patį Kauną, o aš noriu geriau pažinti šalį. Vasarą buvau pajūryje – Klaipėdoje, Palangoje, tačiau dar nė karto nesilankiau Vilniuje. Viliuosi, kad bus progų pakeliauti po Lietuvą bent automobiliu, galbūt tai padarysiu su šeima. Žmona ir dukra jau viešėjo Kaune, kviečiu atvykti ir sūnų.

– Kada artimieji jus aplankys?

– Gali būti, kad per didžiąsias besibaigiančių metų šventes. Dukrą ir sūnų spaudžia mokslai, bet jie žada susiderinti studijas taip, kad bent Naujuosius visi sutiktume kartu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių