Pereiti į pagrindinį turinį

A.Sabonis Kijeve viešėjo kilniu tikslu

2010-10-13 07:00
A.Sabonis Kijeve viešėjo kilniu tikslu
A.Sabonis Kijeve viešėjo kilniu tikslu / Tomo Raginos nuotr.

Kijevo "Budivelnik" klubo prezidento Bogdano Guliamovo kvietimu Ukrainos sostinėje viešėjo "Žalgirio" klubo prezidentas Arvydas Sabonis.

Šis vizitas pirmiausia buvo susietas su bendru Lietuvos ir Ukrainos labdaros projektu, kuris leis sunkiai gyvenančių ukrainiečių šeimų vaikams gydytis Lietuvoje. Pirmuoju tokiu pacientu tapo septynmetis Ivanas Ivanovas, kuris B.Guliamovo lėšomis artimiausiu metu atvyks gydytis į privačią kliniką Vilniuje.

Kuriant projektą, kuris glaudžiai susijęs ir su klubu "Budivelnik", ir su A.Sabonio krepšinio mokykla, dalyvavo ir Gediminas Navikauskas – "Budivelnik" generalinis direktorius, atsakingas už Eurolygos projektų vykdymą Ukrainoje. Prie jo rengimo prisidėjo Ukrainos superlygos generalinis direktorius Algimantas Pavilonis, taip pat ir praeityje garsus Ukrainos krepšininkas Aleksandras Volkovas. Pastarasis teigė, kad A.Sabonį anksčiau būdavo sunku prikalbinti atvykti į Ukrainą, tačiau sužinojęs, kad šįkart vizito tikslas bus labdaros projektas, Sabas iškart sutiko.

"A.Sabonis, kaip sportininkas pats dažnai susidūręs su medikais, puikiai supranta, ką reiškia sveikata. O tokio žmogaus dalyvavimas projekte pritraukia visuomenės ir rėmėjų dėmesį tokioms problemoms", – apie A.Sabonio misiją sakė G.Navikauskas.

A.Sabonis Kijeve susitiko ir bendravo su sporto mokyklų auklėtiniais, kurie geriausią visų laikų Lietuvos krepšininką apibėrė įvairiausiais klausimais. Pirmadienį jis stebėjo ir Ukrainos čempionato rungtynes "Budivelnik" – Zaporožės "Ferro".

Antradienį A.Sabonis Dnepropetrovsko krepšinio mokykloje susitiko su Ukrainos prezidentu Vladimiru Janukovičiumi, kuris ketvirtadienį atvyksta oficialaus vizito į Lietuvą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų