Pereiti į pagrindinį turinį

Aukso medaliai – dviem rankinio komandoms

2014-10-08 10:14

Lietuvos rankinio strategai ėmėsi naujovės – skirtingo meistriškumo lygų komandas subūrė į vieną divizioną, tačiau jos kovos dėl dviejų medalių komplektų. Toks bus šalies moterų rankinio sezonas.

Tomo Raginos nuotr.

Lietuvos rankinio strategai ėmėsi naujovės – skirtingo meistriškumo lygų komandas subūrė į vieną divizioną, tačiau jos kovos dėl dviejų medalių komplektų. Toks bus šalies moterų rankinio sezonas.

Sujungė dvi grandis

Pajėgiausiųjų lygoje praėjusį sezoną rungtyniavusių penkių ekipų – Kauno "ACME-Žalgirio", Vilniaus "Eastcon-Tauro-Vilniaus kolegijos" ir "LEU Šviesos-Eglės", Kauno rajono "Garliavos SM-Cascados" bei Šiaulių – kompaniją papildė keturi 1-osios lygos kolektyvai: Kauno "Širšės-Gaja-Etnomedijos intercentras", Klaipėdos "Viesulas-Emmedicioto", Utenos DSC ir Alytaus "SRC-Margiris".

Kai kurios komandos pakeitė pavadinimus, labiausiai – šiauliečių: buvo "SM Dubysa-HC Urtvida", dabar – "Šiaulių sporto vidurinė mokyla-SM Dubysa".

"Pastaruoju metu pagrindinėje lygoje kolektyvų vis mažėjo, todėl kartu su Rankinio federacija nusprendėme sujungti dviejų lygių grandis. Pirmą naujo čempionato etapą visos ekipos varžysis dviem ratais, po to pasidalys į dvi grupes: keturi stipriausieji klubai kausis dėl aukščiausio diviziono medalių, o kiti – dėl 1-osios lygos apdovanojimų", – paaiškino Lietuvos moterų rankinio lygos direktorius Grigorijus Gutermanas.

Naujas impulsas

"Norime suteikti šalies moterų rankiniui naują impulsą. Didelis skirtumas, ar čempionate dalyvauja penkios, ar devynios komandos. Tikimės, kad varžybos sudomins daugiau sirgalių ir rėmėjų, – sakė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Miglius Astrauskas. – Viliamės, kad lyderės realiai įvertins padėtį ir nesistengs bet kokia kaina sutriuškinti naujokes iš 1-osios lygos – juk tarptautinėse varžybose dalyvaujantis "ACME-Žalgiris" ar patyrusios Vilniaus ekipos gali manevruoti sudėtimis, grūdinti savo jaunimą. Kita vertus, silpnesni klubai turės šansų pasitempti, dvikovos su stipriomis varžovėmis galbūt atskleis iki šiol nematytų talentų."

Praėjusį sezoną Lietuvos moterų rankinio lygos aukso medalius iškovojo "ACME-Žalgiris", sidabro – "Tauras-Vilniaus kolegija", bronzos – "Garliava SM-Cascada".
1-ojoje (arba LRF) lygoje prizines vietas užėmė uostamiesčio "Viesulas-Emmediciotto", Šiaulių "Salvė-SM Dubysa" ir Utenos DSC.

Startas – Kaune ir Alytuje

Šiandien numatytos dvejos rungtynės: Kaune "Širšių-Gaja-Etnomedijos intercentro" rankininkės susitiks su "Garliava SM-Cascada", o Alytuje – "SRC-Margiris" su "ACME-Žalgiriu".

"Niekas negalėtų pasakyti, kad mūsų dvikovos nugalėtojos žinomos iš anksto. Kartais sportas pateikia tokių staigmenų, kuriomis sunku patikėti", – teigė Lietuvos čempionių, šalies taurės ir supertaurės laimėtojų žalgiriečių vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų