Austrijoje dopingo byloje sulaikyti estų slidininkai paleisti iš areštinės

  • Teksto dydis:

Estijos slidininkai Karelas Tammjarvas (Karelas Tamjervas) ir Andreas Veerpalu (Andrėjas Verpalus) ketvirtadienį vakare buvo paleisti iš policijos areštinės Austrijoje.

Atletai savo treneriui patvirtino, kad trečiadienį buvo sulaikyti policijai tiriant bylą dėl dopingo, rašo laikraštis „Postimees“. 

„Per kelias minutes iš atletų man pavyko sužinoti, kad tai dopingo byla. Daugiau nieko nežinau, tyrimas tęsiamas. Tai susiję su tema, nuodugniai aptarinėjama jau ilgiau nei parą. Abu vaikinai sakė, kad tai dopingo byla. Jie man nesuteikė daugiau jokios informacijos“, – žurnalistams sakė slidininkų treneris Anti Saarepuu (Antis Sarepus).

„Paklausiau to abiejų atletų. Jie abu tai patvirtino. Nežinau, kas jų laukia, bet viliuosi, kad jie galės grįžti namo ir čia bus toliau aiškinamasi. Manau, bausmės ir kiti dalykai paaiškės po kurio laiko. Jie nebuvo pripažinti kaltais, tyrimas tęsiamas“, – kalbėjo jis.

Trečiadienį Austrijos Zėfeldo mieste per Pasaulio slidinėjimo čempionatą buvo sulaikyti iš viso penki atletai. Kazachas Aleksejus Poltoraninas bei austrai Dominikas Baldaufas ir Maxas Hauke (Maksas Haukė) buvo paleisti anksčiau. 

„A. Poltoraninas, D. Baldaufas ir M. Hauke prisipažino dėl kraujo dopingo ir pateikė tyrėjams visapusiškos bei išsamios informacijos. Šiuo etapu negalime jos atskleisti“, – rašoma Insbruko prokuratūros pranešime, išplatintame po to, kai buvo paleisti kazachas ir abu austrai. 

„Dabartiniu tyrimo etapu nėra priežasčių laikyti įtariamus atletus suimtus. Dėl šios priežasties prokuroras sutiko, kad jie būtų paleisti. Tačiau tyrimas jų atžvilgiu dar nebaigtas“, – rašoma pranešime.

Pasaulio antidopingo agentūra (WADA) anksčiau pranešė prisidėjusi prie Austrijos teisėsaugos tyrimo ir pridūrė, jog „reidai buvo surengti vykdant platesnę policijos operaciją prieš nusikaltėlius iš kelių Europos šalių“.

Austrija pastaruoju metu agresyviai kovoja su dopingo vartojimu, pernai paaiškėjus, kad Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) skyrius Zalcburge per kelerius metus galimai paėmė net 300 tūkst. JAV dolerių (264 tūkst. eurų) kyšių iš Rusijos pareigūnų, norėjusių nuslėpti dopingo vartojimo atvejus tarp rusų atletų.

Trečiadienį surengti reidai nesusiję su IBU byla, pranešė ją tiriantys prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių