Pereiti į pagrindinį turinį

A.Velička: geriausiu atveju pradėsiu treniruotis balandį

2009-11-11 17:32
A.Velička: geriausiu atveju pradėsiu treniruotis balandį
A.Velička: geriausiu atveju pradėsiu treniruotis balandį / I.Sidarevičiaus nuotr.

Lietuvos rinktinės puolėjas Andrius Velička tęsia savo reabilitaciją po sunkios traumos. Praėjusią savaitę futbolininkui buvo padaryta antroji kelio operacija.

Traumą žaidėjas gavo rugpjūtį sužaidęs vos kelias minutes antrame pagal pajėgumą Anglijos čempionate atstovaudamas "Bristol City" komandai. Šiai ekipai lietuvį paskolino škotų klubas Glazgo "Rangers".

Dabar A.Velička gydosi Londone ir pripažįsta, kad nelabai turi veiklos. Apie savo būklę, užsiėmimus, rinktinės bei A lygos aktualijas futbolininkas mielai sutiko papasakoti Futbolas.lt tinklapiui.

- Kaip šiuo metu jautiesi?, - pasiteiravome A.Veličkos.

- Jaučiuosi liūdnai, ką tik atlikta antra operacija. Po pirmosios šešias savaites nevaikščiojau ir dabar vėl to daryti negaliu. Kol kas džiaugsmo mažai.

- Iki traumos niekada neturėjai tiek laisvo laiko kiek dabar. Nesunku sugalvoti kuo užsiimti?

- Kasdien, išskyrus savaitgalius, važinėju į komandos treniruočių bazę masažams. Susitinkame su komandos draugais, pasikalbame. Dabar dvi savaites būsiu namie, aparatas lankstys koją. Namie daug laiko praleidžiu su dukra Andrėja, padedu jai mokytis. Tai galbūt vienintelis teigiamas dalykas, nes anksčiau dukrai laiko likdavo mažiau. Bet apskritai veiklos ne itin daug, nuobodžiauju.

- Kaip dabar manai, kokia tavo traumos priežastis - prastas apšilimas, bendras organizmo nuovargis, varžovas sužaidė pernelyg grubiai, ar tiesiog nepasisekė?

- Jei kas žinotų traumų priežastis, jų niekada nebūtų. Manau, kad susidėjo viskas. Kaip sakoma - nesėkmingų sutapimų eilė.

- Ką sako medikai? Kada galėsi vaikščioti ir kada tikiesi grįžti į futbolą?

- Pagal optimistiškiausias prognozes treniruotis pradėsiu balandžio mėnesį. Žaisti - nuo kito sezono pradžios. Dar liks vienerių metų sutartis su "Rangers", tačiau ar žaisiu čia, ar vėl būsiu skolinamas, nežinau.

- Ar seki futbolo įvykius Lietuvoje?

-Taip, domina viskas kas susije su Lietuvos futbolu. Peržiūriu visas laidas, video reportažus. Kitomis sporto šakomis nelabai domiuosi. Norisi kuo daugiau žinių apie futbolą.

- Kaip vertini Lietuvos nacionalinės rinktinės pasirodymą atrankos į Pasaulio čempionatą?

-Rinktinės pasirodymą galima vertinti dvejopai - puiki pradžia, po jos sekė nesėkmių ruožas, kurį šiek tiek užglaistė paskutinė pergalė. Tačiau, mano nuomone, svarbu žiūrėti į ateitį, į pamainą šios rinktinės žaidėjams. Dabar jei kuri nors jaunimo rinktinė pralaimi vieno ar kelių įvarčių skirtumų - tai jau pasiekimas. Daug trenerių vis dar vadovaujasi tomis pačiomis senomis nuostatomis, netobulėja. Jei Lietuvoje ir toliau bus toks pat požiūris į futbolą, pralaimėjimai Farerams gali tapti įprastu rezultatu, o apie pergales galesime tik svajoti.

- Ar sekei A lygos čempionato eigą? Kuria komandą palaikei?

- Šiame čempionate savo aiškaus favorito neturėjau. Ilgus metus žaidžiau už FBK "Kauną", už jį ir sergu. Kadangi šiame čempionate mano komanda nežaidė, šiek tiek palaikiau "Sūduvą". Gaila, kad jiems nepavyko įsiterpti į kovą dėl aukso. Kalbant apie čempionatą bendrai, A lyga be "Kauno", Klaipėdos "Atlanto" ir Vilniaus "Žalgirio" daugiau prarado nei atrado. Šitoje situacijoje labiausiai gaila žaidėjų . Jie mažiausiai kalti, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių turėjo žemesnėse lygose arba ieškotis kitų komandų.

- Futbolas.lt ir Lietuvos futbolo federacija surengė geriausių žaidėjų rinkimus. Kas tavo nuomone gali laimėti nominacijose?

-Sunku spręsti kurie geresni. nemačius rungtynių. Sprendžiant pagal rezultatus iš Lietuvoje žaidžiančių geriausias turėtų būti  daugiausiai įvarčiu pelnęs  Valdas Trakys, treneris - antrą kartą su komanda čempionu tapęs Valdas Urbonas, dėl jaunų futbolininkų - susilaikysiu. Geriausias Lietuvos futbolininkas mano nuomone - Deividas Šemberas.

A.Veličkos traumos video:
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų