Pereiti į pagrindinį turinį

Baltijos Iššūkio taurė: „Dragūno“ ir „Granito-Gajos-Kario“ pergalės

2014-11-16 06:35

Šeštadienį abi Lietuvos ekipos: Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „Granitas-Gaja-Karys“, rungtyniaujančios antrose pagal pajėgumą Baltijos rankinio lygos (BHL) pirmenybėse – BHL ššūkio turnyre – iškovojo pergales.

Klaipėdiečiai namuose po atkaklios kovos rezultatu 31:29 (14:14) nugalėjo Dobelės "Tenax" ekipą (Latvija), Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ taip pat namuose po permainingos kovos rezultatu 29:24 (12:15) palaužė Rygos „Cieltnieks“ ekipą.

Rezultatyviausiai klaipėdiečių gretose rungtyniavo legionierius iš Ukrainos Igoris Kopišinskis. Jis pelnė 10 įvarčių, Karolis Stropus prie pergalės pridėjo 7, Mindaugas Meškauskas - 4, Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius - po 3, Šarūnas Ugianskis - 2, Gediminas Vaitkus ir Arvydas Bučius - po 1 įv.

Iš „Tenax“ ekipos išsiskyrė 7 įvarčius įmetęs Oskars Arajs, po 5 pridėjo Nils Kreigcbergs ir Egils Politers.

Kauniečių gretose labiausiai pasižymėjo 7 (1 iš 7 m) įvarčius įmetęs Deivydas Virbauskas, 6 (1 iš 7 m) įvarčius pridėjo Vaidas Drevinskas, 5 – Lukas Sutkus, po 4 – Algirdas Lazauskas ir Edvinas Balčiūnas (1 iš 7 m).
Varžovų gretose nesulaikomas buvo 12 (2 iš 7 m) įvarčių įmetęs Arturs Lazdins, 6 pridėjo Ricards Jablonskis.

Lapkričio 16 dieną (sekmadienį) 14 val. Klaipėdos "Neptūno" sporto salėje "Dragūnas" Baltijos rankinio lygos Iššūkio taurės turnyre kovos su kita "Cieltnieks" ekipa, o kauniečiai savo žiūrovų akivaizdoje taip pat kovos su „Tenax“ rankininkais.

Baltijos iššūkio lygos pirmenybėse iš viso varžosi 6 ekipos: Rygos "Celtnieks", Dobelės "Tenax" (Latvija), Viljandžio "Viljandi HC" (Estija), Minsko "HC Vitjaz" (Baltarusija), "Dragūnas" ir "Granitas-Gaja-Karys".

Baltijos iššūkio lyga - tai Baltijos vyrų rankinio lygos (BHL) čempionato antroji pakopa. Baltijos iššūkio lygoje varžosi sąlyginai silpnesnės varžovės, nei BHL pagrindiniame čempionate.  

Stipresniojoje grupėje, pagrindiniame BHL čempionate, kovoja viena Lietuvos komanda - Vilniaus VHC "Šviesa". Su vilniečiais varžosi dar penki klubai: Ryhimiakio "Cocks" iš Suomijos, Kehros „Horizon“ ir Polvos „Serviti“ iš Estijos, Bresto „Meškov-2“ ir čempionės vardą ginanti Minsko SKA iš Baltarusijos.

Turnyras vyks dviem ratais, po kurių paaiškės finalo ketverto dalyviai.

Vilniečiai šeštadienį rezultatu 26:31 (10:18) nusileido Bresto „Meškov-2“ ekipai. Priminsime, kad pirmąjį varžybų savaitgalį "Šviesa" išvykoje lygiosiomis - 30:30 sužaidė su Kehros „Horizon“ ekipa ir rezultatu 21:39 nusileido suomiams. Taip pat rezultatu 21:35 išvykoje pralaimėta kitai Estijos ekipai - Polvos „Serviti“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų