Boksininkas E. Petrauskas traukiasi iš olimpinio sporto

  • Teksto dydis:

Šią savaitę daugelį tautiečių nustebino olimpinės čempionės, plaukikės Rūtos Meilutytės sprendimas pasitraukti iš profesionalaus sporto. Dabar sportui „sudie“ taria ir olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas.

„Mano mintis baigti karjerą brendo anksčiau nei Rūtai. Ilgai laukiau, kad situacija pasikeis, bet niekas nesikeičia – tenka baigti karjerą“, – portalui 15min.lt sakė boksininkas E. Petrauskas.

„Tautinis olimpinis komitetas dėl pirmojo teistumo sustabdė stipendiją. Bokso federacija nebemoka treneriui (Vladimirui Bajevui) atlyginimo jau daugiau nei metus, salės nebenuomoja. Nebeturiu sąlygų treniruotis ir ruoštis varžyboms. Nėra prasmės toliau stengtis ir kovoti dėl Lietuvos, nes niekas nebepadeda. Dar treniruojuosi, nes tai dariau daug metų, ir ketinu toliau kovoti. Tačiau tikrai nebesivaržysiu olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos pirmenybėse“, – teigė 27-erių sportininkas.

Primename, kad pernai lapkritį teismas garsų sportininką pripažino kaltu 2017 metais sumušus neįgalų vyrą.

Portalas jau rašė, kad Kauno apygardos teismas prieš savaitę iš naujo ėmėsi kol kas vienintelio nepriklausomos Lietuvos boksininko, iškovojusio olimpinį medalį, E. Petrausko skundo dėl pernykščio lapkričio Alytaus apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo jis pripažintas sulaužęs neįgaliam asmeniui žandikaulį.

Už šį 2017-ųjų vasario 28-osios incidentą prie Alytuje esančio Dailidės ežerėlio, 27-erių E.Petrauskui, kurio garsiausias sportinis pasiekimas – 2012-ųjų Londono olimpiados bronzos medalis, buvo skirtas laisvės apribojimas vieneriems metams, įpareigojant jį tiek laiko nuo 23 iki 6 val. būti namuose, jeigu tai nesusiję su darbu, bei per pusmetį nuo nuosprendžio įsiteisėjimo neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros ir globos bei rūpybos įstaigose, kurios rūpinasi neįgaliais ar nusenusiais asmenimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenka

Zenka portretas
koks jis olimpinis prizininkais- tai gatvės mušeika. Ir dar tokį finansuoti- senei reikėjo nutraukti.

Reporteris

Reporteris portretas
Vaikėzas neturi olimpinės dvasios... paprastas gatvės mušeika....

Smokas Belju

Smokas Belju portretas
O KAS BELIEKA APSIKAKOJUS IKI AUSU...??? Nesutinkate? Bet padoriu tevu vaikai balose neskesta...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių