Pereiti į pagrindinį turinį

"Chelsea" išsivežė lygiąsias

2009-04-30 09:00
"Chelsea" išsivežė lygiąsias
"Chelsea" išsivežė lygiąsias / AFP nuotr.

Pirmosios Čempionų lygos pusfinalio rungtynės tarp "Barcelona" ir Londono "Chelsea" futbolo ekipų, pasibaigusios be įvarčių 0:0, paliko blankų įspūdį žiūrovams.

Anglai nuo pirmųjų minučių neslėpė noro iš Barselonos išsivežti lygiąsias. Šeimininkų atakos subliūkšdavo „Chelsea“ baudos aikštelės prieigose. O du pavojingus Thierry Henry smūgius atrėmė svečių vartininkas Petras Cechas.

Realiausia proga įmušti įvartį nepasinaudojo ne "Barcelona", o "Chelsea" puolėjas Didier Drogba. Rafaelis Marquezas neapdairiai mėgino perduoti kamuolį vartininkui Victorui Valdesui ir tuo pasinaudojęs Dramblio Kaulo Kranto rinktinės lyderis iššoko vienas prieš ispaną.

Tačiau V.Valdesas išgelbėjo komandą nuo nemalonumo.

Po pertraukos žaidimą stabdė žaidėjų traumos. Vėliau futbolininkai didžiąją energijos dalį atidavė kovai aikštės viduryje. Tik baigiantis rungtynėms katalonai pradėjo žaisti taip, kaip juos buvo įpratę matyti žiūrovai. Prieš finalinį švilpuką tik save kaltinti galėjo po keitimo aikštėje pasirodęs jaunasis "Barcelona" puolėjas Bojanas Krkičius, po Alveso perdavimo iš kelių metrų galva smūgiavęs virš vartų. Pasižymėti galėjo ir baltarusis Aleksandras Klebas, tačiau jo smūgį atrėmė P.Cechas.

"Barcelona" futbolo ekipos strategas Josepas Guardiola teigė, jog vis vien didžiuojasi savo komanda.

"Niekada nėra lengva žaisti, kai varžovai tiesiog nerungtyniauja, – tvirtino jis. – Esu patenkintas savo žaidėjais. Galite patikėti, kad į Londoną mes vyksime dar labiau įpykę bei nusiteikę rimtai kovai. Be abejo, būtų geriau, jei turėtume bent šiokią tokią persvarą, tačiau yra kaip yra. Varžovai puikiai žaidė taktiškai, o mums nesisekė pramušti jų gynybos."

"Chelsea" strategas Guusas Hiddinkas teigė, jog komanda įvykdė savo užduotį: "Varžovai žaidė puikų kombinacinį futbolą, tačiau mes jiems neleidome rungtyniauti dar geriau. Puikiai gynėmės. Gynyba ir buvo mūsų prioritetas. Net ir neatakuodami turėjome progą įmušti. Gaila, kad Didier Drogba jos neišnaudojo, tačiau svarbiausia, jog įvarčio nepelnė ir "Barcelona".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų