Dėl moterų bokso aukso Paryžiaus olimpiadoje kausis abi interlytės

  • Teksto dydis:

Alžyrietė Imane Khelif įsiveržė į 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių moterų iki 66 kg svorio kategorijos bokso finalą po to, kai Prancūzijos sostinės teisėjai vienbalsiai nusprendė, kad ji įveikė tailandietę Janjaem Suwannapheng. Taip pat vietą moterų iki 57 kg svorio kategorijos finale užsitikrino Taivano boksininkė interlytė Lin Yu-ting. Tiesa, neišvengta ginčų dėl jos tinkamumo, praneša BBC.

Daugybę diskusijų dėl savo lyties sukėlusi I. Khelif antradienio vakarą šventė pergalę.

Iš džiaugsmo ji šokinėjo ringe. Taip pat sulaukė didelio palaikymo ir ovacijų iš minios. Ji buvo labai laiminga, tai buvo priešinga jos reakcijai po pergalės ketvirtfinalyje, kai įveikė vengrę Lucą Anną Hamori. Po šios kovos alžyrietė nevaldomai verkė.

I. Khelif. Scanpix nuotr.

Taip pat vietą moterų iki 57 kg svorio kategorijos finale užsitikrino Taivano boksininkė interlytė Lin Yu-ting. Ji laimėjo prieš turkų boksininkę Esra Yildiz Kahraman.

Po pralaimėjimo taivanietei L. Yu-ting turkė E. Yildiz Kahraman interlytę varžovę iš ringo išlydėjo pirštais rodydama „X“ ženklą, simbolizuojantį moterims priklausančias XX chromosomas. Vyrai pasižymi skirtingomis X ir Y chromosomomis. 

E. Yildiz Kahraman. Scanpix nuotr.

L. Yu-ting ir I. Khelif Paryžiuje rungtyniauja nepaisant to, kad Tarptautinė bokso asociacija (IBA) jas diskvalifikavo iš praėjusių metų pasaulio čempionato.

L. Yu-ting šeštadienį didžiausioje savo karjeros dvikovoje susitiks su 20-mete lenke Julia Atena Szeremeta, kuri įveikė Tokijo sidabro medalininkę filipinietę Nesthy Petecio.

„Jaučiuosi labai susijaudinusi ir vienu žingsniu arčiau savo galutinio tikslo“, – BBC sakė L. Yu-ting.

L. Yu-ting. Scanpix nuotr.

I. Khelif dėl aukso susitiks su Kinijos Yang Liu arba Taivano Chen Nien-chin.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ele

Ele portretas
Rezultatai tik įrodo, kad negali tokie varžytis moterų bokse, tai nesąžininga.

"moterys"

"moterys" portretas
be papu budami vyrbobiais dauzo Moteris .

Taigi

Taigi portretas
Visas pasaulis žiūri kaip pažeidžiamos moterų teisės jas sumušant. Kažkokie viduramžiai.
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių