Disko metikų laukia iššūkių kupina vasara

  • Teksto dydis:

„Dalyvausiu visuose „Deimantinės lygos“ etapuose“, – pabrėžė disko metikas Andrius Gudžius. Jo pirmo starto šiose elitinėse lengvaatlečių varžybose rezultatas – antra vieta.

Blykstelėjo slovėnas

Anglijoje, Birmingamo „Alexander“ stadione, surengtame antrame „Deimantinės lygos“ varžybų etape A. Gudžius diską nusviedė 66,40 m.

Sėkmingiau pasirodė tik geriausią rezultatą pasaulyje šį sezoną pasiekęs slovėnas Kristjanas Čehas – 71,27 m.

Trečias buvo olimpinis čempionas švedas Danielis Ståhlis – 65,97 m. Ketvirtoje vietoje – Tokijo žaidynių bronzos medalio laimėtojas austras Lukas Weisshaidingeris (65,14 m), olimpinis vicečempionas švedas Simonas Pettersonas – tik aštuntas (56,82 m).

Disko metikai taip pat varžysis birželio 5-ąją Rabate (Marokas), 9 d. Romoje (Italija) ir 30 d. Stokholme (Švedija) bei rugsėjį finalo varžybose Ciuriche (Šveicarija).

Lietuvoje – be įtampos

Varžybų Lietuvoje neįskaitau – jos man tik treniruotės. Nėra su kuo varžytis – tik pačiam su savimi.

„Tegu niekas neįsižeidžia, bet varžybų Lietuvoje neįskaitau – jos man tik treniruotės. Nėra su kuo varžytis – tik pačiam su savimi. Iki pasaulio čempionato dalyvausiu keliose rimtose komercinėse varžybose užsienyje, jose startuos stipriausi pasaulio metikai. Dar bus Lietuvos čempionatas, bus įdomu išmėginti jėgas su Mykolu Alekna“, – apie sezono planus kalbėjo A.Gudžius.

Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas numatytas birželio 25–26 d. Šiauliuose, pasaulio – liepos 15–24 d. Judžine (JAV). Be to, rugpjūčio 15–21 d. Miunchene (Vokietija) – Europos čempionatas.

„Svarbiausias metų startas – pasaulio čempionatas, bet mano rungties stipriausių atletų branduolį sudaro europiečiai, tad konkurencija visose pagrindinėse varžybose nesunkiai prognozuojama“, – yra sakęs A. Gudžius.

Metimas: geriausias A.Gudžiaus rezultatas šį sezoną – 69,39 m – kol kas antras pasaulyje / Evaldo Šemioto nuotr.

Galingas duetas

Geriausią Lietuvos disko metikų rezultatą šį sezoną yra pasiekęs A. Gudžius – 69,39 m. Tai kol kas antra pozicija pasaulyje.

Sėkmingiausias Berklio (JAV) universiteto studento M. Aleknos bandymas – 68,73 m.

Abu lengvaatlečiai jau su kaupu yra viršiję kvalifikacinius šiemečių pasaulio ir Europos čempionatų normatyvus (jie yra atitinkamai 66,00 m ir 65,20 m).

Pastarąjį kartą pasaulio čempionato disko metimo varžybų medaliu Lietuva džiaugėsi 2017-aisiais – auksą iškovojo A. Gudžius, o Europos čempionato trofėjumi – 2018-aisiais, kai Andrius pelnė tokios pat prabos medalį.

M. Alekna – 2021 m. pasaulio ir Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių