„Dragūno“ rankininkai pradeda kovas Europoje

  • Teksto dydis:

Antrame pagal pajėgumą Europos klubinio rankinio turnyre, EHF taurėje, kovas pradedantis Klaipėdos „Dragūnas“ penktadienį ryte išvyko į Estiją, kur pirmajame atrankos etape kausis su šios šalies čempionais Pelvos „Serviti“ klubu. Po savaitės ekipos ginklus surems atsakomajame mače Klaipėdoje.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas keik nerimavo prieš artėjančias dvikovas, tačiau teigė, kad tikslas yra įveikti šį etapą. Treneris akcentavo, kad estai nuveikė didesnį darbą pasiruošimo sezonui metu, tuo metu klaipėdiečiams kaip visada vasara lengva nebuvo ir teko susidurti su šiokiais tokiais sunkumais.

„Pasiruošimas sezonui kaip visada, tikėjomės geriau. Turime keletą netekčių. Komanda paliko Jonas Geryba, keletas rankininkų yra traumuoti. Jaunimas įsiliejęs į ekipą dar svarbių rolių nevaidins. Norėjome įsigyti stiprių legionierių, bet kol kas to padaryti nepavyko. Pasiruošimo metu žaidėme su silpnais varžovais. Tikėjomės, kad jie bus stipresni, bet gavos kaip gavos. Reikėjo rungtynių, kad „gautumėm į skudurus“ ir galvotumėm kaip tobulėti. Jų nebuvo, tuo metu estams sekėsi geriau, jie dalyvavo rimtesniuose turnyruose su stipresniais varžovais, sustiprino ir savo sudėtį“, – ekipų nuveiktus darbus tarpsezoniu įvardijo A. Juškėnas.

Klaipėdos ir Pelvos rankininkai daug kartų susitiko Baltijos lygos varžybose. Tiesa, praėjusį sezoną pajėgiausių Lietuvos ir Estijos klubų keliai nesusikirto, nes „Serviti“ kovojo stipriausioje pakopoje, kurioje užėmė trečiąją vietą, o „Dragūnas“ – Baltijos Iššūkio lygoje, kurioje tapo čempionu.

Lietuvos rankininkų treneris teigė, kad į Estiją važiuoja tam, kad būtų atlikta pusė darbo, nes viskas spręsis po dviejų rungtynių ir tikėtis viską išspręsti per vieną dvikovą neverta nei lietuviams nei estams. Tiesa, A. Juškėnas pripažįsta, kad nors antrosios rungtynės ir vyks Klaipėdoje, tai didelio pranašumo nesuteiks.

„Rungtynės Estijoje nebus lemiamos, viskas spręsis per dvejas rungtynes. Netikiu, kad Estijoje kažkuri komanda įgytų solidžią persvarą. Antrosios rungtynės namų arenoje būtų pranašumas, jei būtumėm labiau patyrę. Be to žaisim „Švyturio“ arenoje, o ne salėje kurioje nuolatos treniruojamės, tad mes ten patys jausimės kaip svečiai“, – apie laukiančių rungtynių specifiką kalbėjo A. Juškėnas.

Poros nugalėtojas kitame etape kausis su „Pfadi Winterthur“ ekipa iš Šveicarijos, kurioje rungtyniauja Arūnas Vaškevičius.

Atsakomosios rungtynės su estais vyks rugsėjo 12 d. 17 val. „Švyturio“ arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių