Sukaktį švenčianti Lietuvos kartingo federacija žada naujovių

  • Teksto dydis:

Automobilių sporto bendruomenė ruošiasi naujam sezonui. Šalies čempionatą organizuojanti Lietuvos kartingo federacija šiais metais švenčia 20 metų veiklos sukaktį ir žada, kad artėjantį sezoną bus daug patrauklių naujovių.

Startas kitą mėnesį

Šiais metais vyks penki "BMW Lietuvos kartingo čempionato" etapai, o pirmasis jų startuos jau gegužės 11 d. sostinės Plytinės kartodrome.

Artėjantis čempionatas yra ne pirmas sėkmingo kartingo bendruomenės ir BMW bendradarbiavimo pavyzdys. Gamintojo atstovų rengtoje kartingo akademijoje dėmesys buvo skiriamas talentingų vaikų ugdymui. Joje dalyvavo ir dabartinė šalies automobilių sporto žvaigždė, Europos ralikroso čempionas Rokas Baciuška. Šiemet kompanija žengė dar vieną žingsnį pirmyn ir tapo pagrindiniu šalies pirmenybių rėmėju.

Jau antrus metus aiškiai išreikšta pirmenybių tendencija – orientacija į europines klases. Lietuvos kartingo federacija dar pernai nusprendė penkerius metus nedaryti jokių pakeitimų šalies čempionato varžybose skirstant tarptautines kategorijas – "Mini 60", OK, "OK-Junior" ir KZ2.

Šių kategorijų technika važiuojantys sportininkai varžosi dėl čempionų titulų. Kitų klasių gokartais lenktyniaujantys sportininkai pretenduoja į Lietuvos kartingo federacijos taures. Tokį sprendimą federacijos taryba priėmė pirmoji Baltijos šalyse.

Dėmesys saugumui

Augant greičiui ir masiškumui vienu pagrindinių prioritetų tapo saugumas – dar nuo 2018 m. sportininkai lenktyniauja tik su "CIK-FIA" homologaciją atitinkančiais šalmais. Saugumas itin svarbus, kadangi prie gokarto vairo sėda ne tik patyrę meistrai, bet ir pirmuosius žingsnius sporte žengiantys vaikai.

Sertifikuoti vaikiški šalmai yra ne tik saugesni, bet ir lengvesni, todėl jaunųjų sportininkų kaklas posūkiuose mažiau apkraunamas.

"Šis sportas vaikams duoda tikrai daug gero. Jis ugdo disciplinos supratimą, saugius būsimus vairuotojus. Kai kartingo paragavę jaunuoliai užauga, jie būna atsakingi vairuotojai ir gatvėse. Mūsų investiciją į jaunimą yra ne tik naujų talentų paieška, bet ir socialinė misija", – pabrėžia Lietuvos kartingo federacijos generalinis sekretorius Karolis Razas.

Varžosi Europoje

Dar viena pastarųjų metų tendencija – daugiau jaunųjų Lietuvos sportininkų, kurie varžosi Europos ir pasaulio trasose. Vienos tokių tobulėti padedančių varžybų – "CIK-FIA Karting Academy Trophy". Kadangi jose startinis mokestis siekia 3 tūkst. eurų, Lietuvos kartingo federacija dar pernai nusprendė paremti jaunuosius sportininkus – 2018 m. Lietuvos čempionato europinės klasės "OK-Junior" laimėtojui federacija nutarė skirti lėšų dalyvauti 2019 m. "CIK-FIA Karting Academy Trophy" serijoje.

Šių metų gegužės mėnesį į minėtas varžybas keliaus pernykščio Lietuvos kartingo čempionato "OK-Junior" klasės nugalėtojas Kajus Šikšnelis. Tradicija remti jaunus sportininkus yra tęstinė, todėl federacija finansuos kelionę į 2020 m. lenktynes ir šių metų nugalėtojui "OK-Junior" klasėje.

Augantis dalyvių skaičius iliustruoja šio sporto renesansą Lietuvoje. 2019 m. šalies čempionate dalyvių skaičius vėl paaugs. Viena priežasčių – federacijos tarybos sprendimas sujungti įvairių serijų varžybas į vieną didžiulį renginį. Be Lietuvos čempionato ir LKF taurės lenktynių, šiais metais vyks "ART Kart" taurės, "Rotax Lithuania Challenge" ir "Mėgėjų kartingo akademijos" lenktynės. Aukščiausiai vertinamos čia bus šalies čempionato varžybos, kuriose sportininkai varžysis tarptautinius standartus atitinkančiose kategorijose ir kovos dėl šalies čempionų vardo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių