Pereiti į pagrindinį turinį

Europos čempionate startuojančių Lietuvos ledo šokėjų koziris – J.Bondas

2014-01-14 16:00
Reuters nuotr.

Naujoji Lietuvos čiuožėjų karta žengia žymiųjų pirmtakų pėdomis – taip Europos dailiojo čiuožimo čempionato Vengrijos sostinėje Budapešte organizatoriai pristatė mūsų šalies sportininkus.

Pirmasis šokis – rytoj

Žymieji pirmtakai – pasaulio ir Europos čempionatų prizininkai, penkių žiemos olimpinių žaidynių dalyviai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, o Budapešte mūsų šalį reprezentuos ledo šokėjai Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas bei kandidatė į olimpinę rinktinę solistė Inga Janulevičiūtė.

Lietuvos čiuožėjai varžybas pradės rytoj – atliks trumpąsias programas. I.Tobias ir D.Stagniūnas sausio 16-ąją pademonstruos laisvąją programą, o moterys solistės – 17 d.

Pernai Zagrebe (Kroatija) įvykusiame Europos čempionate I.Tobias ir D.Stagniūnas nedalyvavo, o 2012-aisiais Šefilde (Didžioji Britanija) užėmė 9-ą vietą.

2013-aisiais I.Janulevičiūtė po pirmojo šokio nepateko tarp 24 čiuožėjų ir nedalyvavo laisvosios programos varžybose, o galutinėje įskaitoje tarp 36 dalyvių užėmė 31-ą vietą.

Generalinė repeticija

"Isabella, Deividas ir Inga jau treniruojasi Budapešte. Mūsų čiuožėjai sveiki, geros nuotaikos. Tikimės sėkmingų startų", – vakar "Kauno dienai" sakė Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos (LDČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

I.Tobias ir D.Stagniūnas į Vengrijos sostinę atvyko iš JAV, kur išskris ir po Europos čempionato.

"Varžybos Budapešte – generalinė repeticija prieš žiemos olimpiadą. Iki žaidynių Isabella ir Deividas treniruosis Detroite, o vasario 3-iąją jau įsikurs olimpiniame kaimelyje Sočyje. Kalbėjomės su treneriu Igoriu Špilbandu – jis patenkintas mūsiškių sportine forma. Jeigu Europos čempionate I.Tobias ir D.Stagniūnas pateks į dešimtuką, tai bus labai geras rezultatas", – kalbėjo L.Vanagienė.

Pasak LDČF vadovės, viliamasi, kad šį kartą I.Janulevičiūtė iškovos teisę atlikti ir laisvąją programą.

Sieks naujo rekordo?

Ledo šokių varžybose Budapešte nedalyvaus 2013-ųjų Europos čempionai rusai Jekaterina Bobrova ir Dmitrijus Solovjovas bei 2012-ųjų ir 2011-ųjų aukso medalių laimėtojai prancūzai Nathalie Pechalat ir Fabianas Bourzat.

"Pagrindiniai mūsiškių konkurentai dėl vietos pajėgiausiųjų dešimtuke šio čempionato nepraleis. Pirmiausia tai – Vokietijos atstovai Neli Žiganšina ir Alexanderis Gazsis, rusai Jekaterina Riazanova ir Ilja Tkačenka, prancūzai Pernelle Carron ir Lloydas Jonesas, britai Penny Coomes ir Nicholas Bucklandas bei ukrainiečiai Siobhan Heekin-Canedy ir Dmitrijus Dunas", – teigė L.Vanagienė.

LDČF prezidentė pabrėžė, kad I.Tobias ir D.Stagniūno koziris – laisvoji programa, parengta filmo apie Jamesą Bondą garso takelio motyvais.

"Pernai pasaulio čempionate Isabella ir Deividas, atlikę šią kompoziciją, pasiekė asmeninį laisvosios programos rekordą – pelnė 84,25 balo", – sakė L.Vanagienė.

Tituluoti konkurentai

JAV olimpinis komitetas jau patvirtino, kad Sočio olimpiados ledo šokių varžybose šaliai atstovaus 2013-ųjų pasaulio čempionai Meryl Davis ir Charlie White'as, taip pat 2009 m. pasaulio jaunimo čempionai Madison Chock ir Evanas Batesas bei 2011 m. planetos pirmenybių bronzos medalių laimėtojai Maia Shibutani ir Alexas Shibutani.

Kanados rinktinės sudėtyje bus 2010-ųjų Vankuverio olimpiados ledo šokių čempionai Tessa Virtue ir Scottas Moir, šalies vicečempionai Kaitlyn Weaver ir Andrew Poje bei 2010-ųjų pasaulio jaunimo vicečempionai Alexandra Paul ir Mitchellas Islamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų