Europos kerlingo čempionate – pergalinga diena lietuviams

  • Teksto dydis:

Švedijoje vykstančio Europos kerlingo (akmenslydžio) čempionato antroji diena puikiai susiklostė Lietuvos atstovams, skelbia Lietuvos kerlingo asociacija pranešime.

Europos moterų pirmenybių B diviziono turnyre dar dvi pergales iškovojo ir tarp lyderių įsitaisė Virginijos Paulauskaitės komanda.

V. Paulauskaitės komanda, kurią taip pat sudaro Olga Dvojeglazova, Rūta Blažienė, Dovilė Aukštuolytė ir Justina Zalieckienė, dieną pradėjo dar viena dramatiška akistata ir sunkia pergale – 9:8 įveikta Anglijos komanda.

Lietuvės po penkių kėlinukų atsiliko 3:8, tačiau tuomet laimėjo tris kėlinukus iš eilės ir išlygino rezultatą. Devintasis kėlinukas pasibaigė be taškų, o dešimtajame Lietuvos akmenslydininkės pelnė pergalingą tašką.

Vėliau Lietuvos moterų komandos laukė akistata su Ispanijos ekipa. Didžiąją laiko dalį pirmavusios lietuvės šįkart iškovojo pirmą užtikrintesnę pergalę – 7:4.

Visas trejas rungtynes laimėjusi V. Paulauskaitės komanda kartu su Estijos ekipa pirmauja turnyre. Už jų rikiuojasi po dvi pergales turinčios Čekijos, Slovėnijos ir Slovakijos komandos.

Pirmadienį lietuvės žais dar du susitikimus – su po vieną pergalę kol kas savo sąskaitose turinčiomis Belgijos ir Suomijos komandomis.

Moterų turnyre varžosi 10 komandų. Keturios stipriausios pateks į pusfinalį ir tęs kovą dėl apdovanojimų bei kelialapių į aukščiausią divizioną.

Vyrų B diviziono turnyre pirmąją ir labai svarbią pergalę iškovojo Konstantino Rykovo komanda. Ji antrosiose A grupės rungtynėse 9:5 nugalėjo Estijos akmenslydininkus.

Gerą žaidimą pademonstravusi Lietuvos komanda, kuriai taip pat atstovauja Paulius Rymeikis, Vytis Kulakauskas, Matas Junevičius bei Donatas Kiudys, po šešių kėlinukų pirmavo 6:3. Tuomet estai dukart iš eilės pelnė po tašką ir priartėjo iki minimumo, bet devintajame kėlinuke trys lietuvių pelnyti taškai išsprendė visus klausimus.

Ši pergalė Lietuvos vyrams itin svarbi, nes pagrindinis mūsiškių tikslas – išlikti šiame divizione. Lietuvos vyrų komanda, kaip ir kitos Lietuvos reprezentacinės ekipos, treniruotis turi vykti į Rygą, o pasiruošti šioms pirmenybėms pilnavertiškai nepavyko ir dėl to, kad apie galimybę žaisti B divizione lietuviai sužinojo gana vėlai.

„Vyrų pasirodymą per pirmąsias dvejas rungtynes vertiname gerai. Pirmosiose rungtynėse žaidėme su suomiais, kurie yra favoritai ir parodė labai stiprų žaidimą. Su estais ne kartą žaidėme tarptautiniuose turnyruose, todėl žinojome, kad komandų lygis panašus ir rezultatas gali pakrypti į bet kurią pusę. Kova buvo ypač įtempta, o paskutiniams kėlinukams liko mažai laiko. Po paskutinio metimo buvo likę tik 17 sekundžių, bet lietuviai puikiai susitvarkė ir laimėjo šį mačą“, – sakė Lietuvos vyrų komandos trenerė Akvilė Rykovė.

Pirmadienį lietuviai žais su Ukrainos ir Airijos komandomis. Lietuvos komanda itin norės atsirevanšuoti ukrainiečiams už nesėkmę šiemet Kaune vykusio Europos čempionato C diviziono turnyro pusfinalyje. Beje, tame turnyre triumfavo airiai.

Europos vyrų kerlingo čempionato B diviziono turnyre dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po tris geriausias grupių komandas. Po dvi paskutines vietas užimsiančias ekipas kovos dėl išlikimo B divizione.

Lietuviai taip pat džiaugiasi, kad Švedijoje, kur taip pat vyksta ir elitinio Europos čempionato diviziono kovos, puikiai pasirengė pirmenybėms. Dalyviai giria puikią atmosferą, gerą ledą ir organizaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių