Iš FINA pasaulio veteranų čempionato Lietuvos komanda grįš su 17 medalių

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjoje pasibaigus Tarptautinės vandens sporto federacijos (FINA) pasaulio čempionatui čia pat prasidėjo ir FINA pasaulio veteranų čempionatas, sutraukęs per 4 tūkstančius plaukimo, dailiojo plaukimo, atviro vandens, šuolių į vandenį bei vandensvydžio entuziastų-veteranų nuo 25 metų iš daugiau nei 80 pasaulio šalių.

Lietuvai šiame čempionate atstovavo 13 sportininkų: 5 šuolininkai į vandenį – Liucija Balsienė, Kęstutis Autukas ir Rokas Šermukšnis (Vilniaus šuolininkų į vandenį klubas), Asta Girdauskienė ir John Deininger (Kauno šuolių į vandenį veteranų klubas „Salto“) bei 8 plaukikai – Antanas Guoga ir Vytautas Bronislovas Šatas (Marijampolės plaukimo meistrų klubas „Torpedos“), Artūras Štura ir Edgaras Štura (Vilniaus plaukimo veteranų klubas „Poseidonas“), Vedestas Šefleris, Arlandas Antanas Juodeška ir Renata Dindė (Kauno meistrų plaukimo klubas „Takas“), Sigitas Katkevičius (Vandensvydžio sporto ir rekreacijos klubas „Dzūkijos vandenis“).

Bene sėkmingiausiai šis čempionatas susiklostė mūsų šuolininkams. Skirtingose amžiaus grupėse šie pelnė net 12 medalių.

Liucija Balsienė nugalėjo šuolių į vandenį nuo 1 m ir 3 m tramplinų rungtyse, šuoliuose nuo bokšto ji buvo antra, o sinchroninių šuolių nuo bokšto rungtyje kartu su Asta Girdauskiene užėmė pirmą vietą. A. Girdauskienė taip pat pridėjo ir bronzą šuoliuose nuo 3 m aukščio tramplino.

Rokas Šermukšnis džiaugėsi iškovotu sidabru šuoliuose nuo bokšto, o šuoliuose nuo 1 m ir 3 m tramplinų savo amžiaus grupėje buvo trečias. Kęstutis Autukas varžybose pelnė pora medalių – sidabrą šuolių į vandenį nuo 1 m tramplino rungtyje ir bronzą nuo 3 m tramplino. Du aukso medalius Lietuvos komandai pridėjo ir John Deininger, savo amžiaus grupėje neturėjęs lygių šuoliuose nuo 1 m ir 3 m tramplinų rungtyse.

Mūsų plaukikai čempionato dalyviams taip pat sudarė rimtą konkurenciją. Visgi geriausiai iš mūsiškių sekėsi Edgarui Šturai. Lietuvis kiekvieną savo startą vainikavo medaliu ir nauju šalies veteranų rekordu – sidabrą jis iškovojo 400 m ir 200 m kompleksiniu būdu, 400 m laisvu stiliumi ir 200 m peteliške distancijose, o bronza pasidabino 800 m laisvu stiliumi rungtyje.

Visai nedaug iki medalių pritrūko Lietuvos veteranų rekordus gerinusiems Vedestui Šefleriui (5 vieta 800 m l. stiliumi ir 200 m peteliške rungtyse) ir Sigitui Katkevičiui (4 vieta 200 m krūtine distancijoje). 200 m peteliške rungtyje visai greta prizininkų liko Artūras Štura – iškovota ketvirta vieta.

Į stipriausiųjų dešimtukus pavyko patekti Arlandui Antanui Juodeškai (7-as 50 m krūtine ir 10-as 50 m nugara distancijoje), Antanui Guogai (9-as 400 m kompl. būdu rungtyje), Renatai Dindei (9-a 50 m peteliške distancijoje). Vytautas Bronislovas Šatas buvo 12-as 200 m ir 400 m laisvu stiliumi rungtyse.

Vienintelis iš lietuvių 3 km atviro vandens plaukime startavęs A. Guoga užėmė devintą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių