Pereiti į pagrindinį turinį

Fortūna nusigręžė nuo Lietuvos bokso čempionės G. Stonkutės

2021-06-08 08:14

Vilčių, kad Tokijo olimpiniame ringe kovos bent vienas Lietuvos boksininkas, praktiškai nebeliko.

Tikslas: G. Stonkutė olimpinės svajonės sieks ateityje.
Tikslas: G. Stonkutė olimpinės svajonės sieks ateityje. / S. Čirbos / boksofederacija.lt nuotr.

Pralaimėjo ukrainietei

Paskutiniame ikiolimpiniame Europos zonos atrankos turnyre Paryžiuje dalyvavo vienintelė mūsų šalies atstovė – iš Kretingos kilusi Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentė Gabrielė Stonkutė.

Norint laimėti olimpinį kelialapį, Dariaus Katkevičiaus ir Vido Bružo treniruojamai Lietuvos čempionei reikėjo iškovoti dvi pergales ir patekti į pusfinalį.

Deja, G. Stonkutė (svorio kategorija iki 75 kg) pralaimėjo jau pirmą dvikovą – 0:5 nusileido pasaulio ir Europos čempionatų prizininkei ukrainietei Anastasijai Černokolenko, kuri ketvirtfinalyje pripažino britės Lauren Price pranašumą.

Teisę dalyvauti Tokijo žaidynėse kartu su L. Price taip pat užsitikrino į šios svorio kategorijos pusfinalį prasimušusios airė Aoife O'Rourke, rusė Zemfira Magomedalijeva ir olandė Nouchka Fontijn.

Mano varžovės – vyresnės, fiziškai stipresnės, ištvermingesnės. Tačiau pradedu apsiprasti, jaučiuosi vis tvirčiau.

Z. Magomedalijeva dalyvavo gegužę Kaune įvykusiame 25-ame tarptautiniame Algirdo Šociko turnyre ir finale privertė kapituliuoti G. Stonkutę.

Idealas – M. Tysonas

Kretingiškė į suaugusiųjų boksą perėjo tik pernai, po pergalingo Europos jaunimo čempionato. Gabrielė pripažįsta, kad jai dar trūksta patirties.

"Be to, vyresnės varžovės – fiziškai stipresnės, ištvermingesnės. Tačiau pradedu apsiprasti, jaučiuosi vis tvirčiau", – sakė G. Stonkutė.

Savo idealu boksininkė vadina legendinį amerikiečių kovotoją Mike'ą Tysoną.

"Pradėjęs nuo nulio, šis žmogus tapo aukščiausio lygio profesionalu, niekada nepasidavė ir atkakliai siekė savo tikslų", – kalbėjo Gabrielė.

Reitingai? Nieko gero

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) specialiajai bokso komisijai "Boxing Task Force" (BTF) pakeitus atrankos į Tokijo žaidynes sistemą, kiti Lietuvos boksininkai neteko galimybės kovoti dėl olimpinių kelialapių.

Buvo atšauktas pasaulinis atrankos turnyras, kuriame planavo dalyvauti devyni mūsų šalies kovotojai, tarp jų – ir Eimantas Stanionis. Profesionalų ringe pergales vieną po kitos skinantis E. Stanionis asmeniškai kreipėsi į TOK, kad jam būtų suteikta galimybė išmėginti jėgas ikiolimpinėje atrankoje, tačiau atsakymo kol kas nesulaukė.

Pasibaigus atrankos varžybų etapui, BTF likusius kelialapius į Tokijo žaidynes išdalys pagal savo sudarytus reitingus, o mūsų boksininkų užimamos pozicijos Lietuvai nieko gero nežada.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų