Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo skauduliai Lietuvoje sprogdina naujadarus

2012-04-01 14:37
Futbolo skauduliai Lietuvoje sprogdina naujadarus
Futbolo skauduliai Lietuvoje sprogdina naujadarus / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento rinkimų užkulisiuose aktyvuota bomba tiksi vis garsiau – tai patvirtina atviras Vilniaus apskrities futbolo federacijai (VAFF) priklausančių klubų laiškas.

„Rotalio“, „Granito“, „Teros“, „Žalgirio-Griunvald“, FM, TFK ir „Vėtros-2“ klubai viešai kreipėsi į naująjį LFF prezidentą Julių Kvedarą prašydami sutramdyti neseniai įkurtos Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) vadovą Paulių Malžinską.

"VRFS vadovas P.Malžinskas nuolat mus gąsdina ir šantažuoja dėl naujojo sezono, esą dalyvaudami VAFF rengiamose pirmenybėse būsime izoliuoti nuo viso pasaulio.

Nors ir visaip menkinami bei niekinami, mes pripratę prie VAFF organizuojamo čempionato, mums jis patinka, todėl neturime jokio noro pereiti į naują sąjungą bei klausytis jos vadovo grasinimų. Mes juk turime teisę norėti gauti paslaugą už mažesnę kainą ir žaisti tikrą futbolą, o ne tokį, kuris primena ledo ritulį.

Mums visiškai neįdomios jūsų rietenos ir jūsų karai, nes mes, futbolo mėgėjai, tenorime žaisti futbolą. Mums nesuvokiama, kodėl deklaruodami, kad rūpinatės masiniu futbolu, norite uždrausti jį žaisti ir verčiate vaikus patikėti kitai sporto šakai?

Mes nesuprantame, kodėl, būdami VAFF nariai, esame priversti stoti į VRFS, kurios pagrindinis tikslas – užsidirbti iš klubų?

Ponas P.Malžinskas mėgsta pabrėžti, kad tai vyksta su jūsų palaiminimu, tačiau argi tokia turėtų būti tikroji Lietuvos futbolo federacijos misija?" – rašoma atvirame futbolo klubų laiške.

VRFS – naujadaras, atsiradęs prieš LFF prezidento rinkimus, kai Liutauro Varanavičiaus vadovautas LFF vykdomasis komitetas nusprendė suspenduoti VAFF narystę federacijoje. VRFS su P.Malžinsku priekyje turėjo pakeisti VAFF.

Kodėl? Todėl, kad VAFF prezidentas Ritas Vaiginas buvo vienas iš galimų ne vien L.Varanavičiaus, bet ir J.Kvedaro bei šio dueto suklaidinto Gintauto Babravičiaus konkurentų.

Iš žaidimo eliminuojant VAFF pasižymėjo ir VšĮ „Sekmadienio futbolo lyga“ (SFL), kurios prezidentas – būtent P.Malžinskas. SFL ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacija (LFTA) sukurpė skundus LFF viršūnėlei dėl neva Vilniaus futbolo bendruomenės lūkesčių neatitinkančios VAFF veiklos.

„SFL prezidentas P.Malžinskas jau seniai griežia dantį ant manęs, kad negauna valdžios VAFF. Su LFTA apskritai neturime nieko bendra, nes išsiauginome savų teisėjų“, – viename interviu yra pareiškęs VAFF vadovas R.Vaiginas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų