Galutinį septynioliktuką paskelbęs M. Andriuška: svarbu nenuvertinti varžovų

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinė ketvirtadienį išvyko į Liuksemburgą, kur žais trejas pasaulio čempionato atrankos rungtynes. Prieš kelionę Lietuvos rinktinės vyriausiajam treneriui Mindaugui Andriuškai teko nelengva užduotis – atsisveikinti su trimis žaidėjais, kurie sportavo drauge, bet į galutinį septynioliktuką nepateko. Į Liuksemburgą Lietuvos rinktinė išvyko jau be Džiugo Jusio, Karolio Antanavičiaus ir Nedo Buronko.

„Buvo nelengva atsisveikinti su žaidėjais, bet situacija tokia, kad Džiugui dar šiek tiek trūko patirties ir tikimės, kad artimiausiu metu jis jos daugiau įgaus klubiniame lygmenyje. Nedo taip pat labai panaši situacija, tačiau jo perspektyvos tikrai yra didelės, o Karoliui tiesiog labai sunku buvo konkuruoti savo pozicijoje, tad teko atsisveikinti su šiais žaidėjais. Visi jie yra perspektyvūs ir puikiai dirbo treniruotėse, tad, manau, savojo šanso jie dar sulauks“, – situaciją komentavo M.Andriuška.

Visi jie yra perspektyvūs ir puikiai dirbo treniruotėse, tad, manau, savojo šanso jie dar sulauks

Lietuvos rankininkai savaitę laiko treniravosi Alytuje ir per tą laiką sužaidė dvejas draugiškas rungtynes su Minsko ASK ir Kauno „Granito-Kario“ ekipomis. Nors rinktinė iškovojo abejas pergalės, tačiau, anot trenerio, mačai parodė silpnąsias puses.

„Gerai, kad tos draugiškos rungtynės apskritai buvo. Pamatėme savo klaidas ir kaip galime prarasti koncentraciją. Taip pat buvo puiki galimybė pašlifuoti derinius. Dar turėsime vieną treniruotę nuvykę, bet savo žaidimo kontūrus jau turime. Svarbu, kad visas rungtynes vyrai žaistų maksimaliai susikaupę ir nenuvertintų varžovų“, – esmines detales vardino treneris.

Lietuvos rinktinės pirmaisiais varžovais penktadienį bus Farerų Salų rankininkai, vėliau lauks akistata su turnyro šeimininke Liuksemburgo rinktine, o paskutinę varžybų dieną Lietuva susikaus su Slovakijos komanda.

Į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą pateks tik grupės nugalėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių