Pereiti į pagrindinį turinį

Gaujos upėje – lietuvių staigmenos latviams

2015-04-16 08:35
DMN inf.
Organizatorių nuotr.

Valmieroje, natūralioje Gaujos upės rėvoje įrengtoje trasoje, įvyko Latvijos baidarių slalomo taurės 1-ojo ir 2-ojo etapų varžybos, kuriose sėkmingai pasirodė ir Lietuvos sportininkai.    

Per 1-ąjį etapą ypatinga sėkmė lydėjo kajakus K-1 ir K-1m irklavusius Kauno "Regesos" klubo dvylikamečius sportininkus Kiprą Talačką ir Kamilę Petrauskaitę – jie abu tarp jaunučių (iki 15 m.) užėmė pirmąsias vietas.

Bendroje K-1m įskaitoje Kamilė buvo antra, į priekį praleidusi tik Rygos "Ridzene" atstovę Jutą Murzinią, o Kipras tarp trisdešimties K-1 varžybų dalyvių užėmė aukštą 13-ą vietą.  

Per 2-ąjį etapą staigmeną pateikė "Regesos" lyderiai, kandidatai į Lietuvos rinktinę Justinas Šnioka ir Paulius Popiera, vyrų vienviečių kajakų K-1 klasės absoliučioje įskaitoje aplenkę patyrusius trasos šeimininkus, Valmieros klubo sportininkus – daugkartinį Latvijos čempioną Kasparą Pakerį ir Tomą Karlivaną.

Justinas trasą įveikė be baudos taškų ir užėmė pirmą vietą, Paulius buvo antras, K.Pakeris – trečias. Tai – pirmas kartas, kai Lietuvos sportininkai Valmieroje tokio rango varžybose aplenkė Latvijos kajakų meistrus.

K-1m klasės 2-ojo etapo varžybas užtikrintai laimėjo Lietuvos ir Latvijos čempionė, Alytaus "Srauto" klubo sportininkė Erika Baranauskaitė, aplenkusi estę K.Raudsalu ir latvę J.Murzinią.

Balandžio 19-ąją Grigiškėse, Vokės upėje, vyks atviras Lietuvos baidarių slalomo čempionatas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų