Pereiti į pagrindinį turinį

Geriausiųjų laurai – rankinio veteranams

2022-01-03 09:17
DMN inf.

„Negaliu pasakyti, kiek dar metų mums reikės, bet gal kažkada ir pakartosime ankstesnės kartos pasiekimus“, – nedrąsiai svarstė Aidenas Malašinskas. Prieš keletą metų pokalbyje su mūsų dienraščiu rankininko išsakytos viltys išsipildė su kaupu.

Pripažinimas: A.Kniubaitė pernai išbandė legionierės duoną Ispanijoje, bet jos pergalę lėmė pasiekimai su Kauno klubu.
Pripažinimas: A.Kniubaitė pernai išbandė legionierės duoną Ispanijoje, bet jos pergalę lėmė pasiekimai su Kauno klubu. / Evaldo Šemioto nuotr.

Lietuvos vyrų rinktinė 2022-uosius pradės seniai laukta išvyka į Europos čempionatą, o vienas jos lyderių A.Malašinskas buvo išrinktas geriausiu Lietuvos metų rankininku.

35-erių rinktinės veteranas pripažinimo sulaukė paskutinę 2021 m. savaitę finišavusiuose „Hummel“ geriausių metų rankininkų rinkimuose. Susumavus ekspertų, LRF narių ir balsavimo internetu rezultatus paaiškėjo, kad A.Malašinskas aiškia persvara aplenkė pernykštį nugalėtoją Jonas Truchanovičių. Trečias liko Vilniaus „Šviesos“ žaidėjas Karolis Antanavičius.

A.Malašinskas geriausiu šalies rankininku buvo renkamas nuo 2015 iki 2018 m., tad šio pripažinimo jis sulaukė po dvejų metų pertraukos. Vienam rinktinės lyderių 2021 m. buvo išties puikūs. Atstovaudamas nacionalinei ekipai jis pergalingose rungtynėse su Islandija pasižymėjo net dvylika įvarčių ir tapo rezultatyviausiu visų laikų rinktinės žaidėju, o Lietuvos komanda po 24 metų pertraukos pateko į Europos čempionatą.

Solidžiai uteniškis atrodo ir EHF Čempionų lygoje, kur atstovauja Zaporožės „Motor“ klubui. Įžaidėjas per dešimt rungtynių yra pelnęs 47 įvarčius, o Ukrainos kolektyvas skinasi kelią atkrintamųjų varžybų link. Šių metų sezone A.Malašinskas net du kartus buvo renkamas ir į simbolinį savaitės septynetą.

Moterų rinkimų nugalėtoja po trejų metų pertraukos tapo Kauno „ACME-Žalgiris“ narė Audinga Kniubaitė. 2021 m. pradžioje iš Varėnos kilusi rankininkė pirmą kartą per karjerą pabandė legionierės duonos. 32 metų rankininkė buvo apsivilkusi Tenerifės „Salud“ ekipos marškinėliais.

Vis dėlto po viešnagės Ispanijoje A.Kniubaitė grįžo į „ACME-Žalgirį“ ir su klubu šių metų rudenį jau spėjo triumfuoti LRF supertaurės varžybose. Lietuvos moterų rankinio lygoje (LMRL) Kauno ekipos senbuvė yra rezultatyviausia žaidėja – ji jau pelnė 72 įvarčius.

Pergalę rinkimuose A.Kniubaitė pasiekė minimalia persvara, aplenkusi antroje vietoje likusią Vilniaus SM „Tauro“ žaidėją Silviją Mackonytę. Trečia – Vilniaus „Eglėje“ rungtyniaujanti Rita Repečkaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų