Pereiti į pagrindinį turinį

"Gintarinės poros" prizai pasklido po Europą

2015-05-12 09:25

Pagrindinių 51-ojo sportinių šokių konkurso "Gintarinė pora" trofėjų dalybos – be sensacijų: sėkmė lydėjo favoritus – aukštesnes pozicijas tarptautinių reitingų lentelėje užimančius šokėjus.

Varžėsi ir vaikai

Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) standartinių šokių reitingo varžybas laimėjo Lietuvos čempionai – Kauno "Kaspino" pora Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė, Lotynų Amerikos – Estijos atstovai Konstantinas Gorodilovas ir Dominika Bergmanova.

Jaunimo grupėse sėkmingiausiai pasirodė lenkai Mateuszas Brzozowskis ir Justyna Mozdzonek bei Lietuvos čempionai gargždiškiai Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė.
Jauniausių "Gintarinės poros" dalyvių – vaikų (gimusių 2006-aisiais ir jaunesnių) – varžybose triumfavo moldavai Cozminas Rotaru ir Kristina Josan. Antrą ir trečią vietas pasidalijo vilniečiai Timofejus Devkšas ir Arijana Milevskaja bei panevėžiečiai Matas Niaura ir Liepa Urbonaitė, ketvirtą ir penktą – Kauno "Rolo" klubo auklėtiniai Majus Pupelis ir Akvilė Jurkevičiūtė bei vilniečiai Ignas Lukauskas ir Lėja Aksamitauskaitė.

Brangiau, bet moderniau

"Gintarinė pora" pirmą kartą surengta naujoje erdvėje – "Žalgirio" arenoje.

"Esame patenkinti, nors nuomos išlaidų – daugiau nei Kauno sporto halėje. "Žalgirio" arena pranašesnė techninėmis bei kitomis sąlygomis, tai įvertino ir varžybų dalyviai", – sakė viena konkurso organizatorių, Lietuvos nusipelniusi trenerė Jūratė Norvaišienė.

Be lietuvių, konkurso prizus iškovojo šokėjai iš Estijos, Ukrainos, Vokietijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Moldovos, Lenkijos.

Iš Kauno – į Blakpulą

Išskirtinis konkurso parodomosios programos akcentas – JAV atstovaujančių šešiskart pasaulio profesionalų standartinių šokių čempionų Arūno Bižoko ir Jekaterinos Demidovos pasirodymas.

"Visada malonu sugrįžti į "Gintarinę porą". Man ir Katiušai labai patiko šokti naujoje "Žalgirio" arenoje, atmosfera buvo ypatinga", – sakė "Kauno dienai" A.Bižokas, po viešnagės Kaune išvykęs į Angliją dalyvauti prestižiniame Blakpulo šokių festivalyje.

Žvaigždės: A.Bižokas ir J.Demidova šiemet rudenį penktą kartą gins pasaulio čempionų titulą.

Konkurencija: "Gintarinė pora" tradiciškai sulaukė jaunų šokėjų antplūdžio.


Prizininkai

Standartiniai (ST) šokiai, suaugusieji: 1. E.Sodeika ir I.Žukauskaitė (Lietuva, Kauno "Kaspinas"), 2. M.Abelis ir A.Galkina (Estija), 3. V.Jakas ir G.Siriūnaitė (Lietuva, Gargždų "Rolina").

ST, jaunimas: 1. M.Brzozowskis ir J.Mozdzonek (Lenkija), 2. E.Degutis ir A.Šeškaitė (Lietuva, "Rolina"), 3. K.M.Tomeckis ir A.Bliujūtė (Lietuva, Kauno "Sūkurys").
Lotynų Amerikos (LA) šokiai, suaugusieji: 1. K.Gorodilovas ir D.Bergmanova (Estija), 2. R.Gerbey ir M.Plohl (Ukraina), 3. M.Stepanovas ir K.Rybina (Vokietija).
LA, jaunimas: 1. E.Degutis ir A.Šeškaitė (Lietuva, "Rolina"), 2. M.Kolosovas ir V.Stradina (Rusija), 3. E.Ringys ir A.Survilaitė (Lietuva, Tauragės "Spindulys"-Klaipėdos "Žuvėdra").

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų