Pereiti į pagrindinį turinį

"Granito-Kario" rankininkai – vėl stipriausi

2009-05-19 09:00
Triumfas: Lietuvos čempionato finalo seriją "Granitas-Karys" baigė nė karto neįveiktas.
Triumfas: Lietuvos čempionato finalo seriją "Granitas-Karys" baigė nė karto neįveiktas. / Antano Slavinsko nuotr.

Kauno "Granito-Kario" komanda sausu rezultatu laimėjo šalies vyrų rankinio lygos finalą ir 17-ąjį kartą tapo Lietuvos čempione.

Granitiečiai savaitgalį 35:25 palaužė kitą savo miesto ekipą – "Lūšį-Sanistal" ir laimėjo seriją iki trijų pergalių 3:0. Pirmame susitikime "Granitas-Karys" buvo pranašesnis 29:23, antrame – 32:28.

Reguliariojo sezono susitikimų balansas buvo "Lūšies-Sanistal" naudai – dvejos lygiosios 25:25, 32:32 ir pergalė 35:31. Tai – vienintelis "Granito-Kario" pralaimėjimas šį čempionatą.

"Gerai pasirengėme svarbiausioms kovoms. Tai liudija ir galutinis rezultatas. Manau, kad mūsų sėkmę lėmė ir taktika, ir ilgesnis žaidėjų suoliukas, – pasibaigus finalui sakė dienraščiui "Granito-Kario" vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis. – Su šios sudėties komanda dirbu jau treji metai, ji subrendo. Per šį sezoną pažangą padarė visi žaidėjai. Būtų gaila, jei dėl sunkmečio pagrindiniai rankininkai išvažiuotų į užsienio klubus, tačiau tikriausiai to neišvengsime."

Bronzos medalius iškovojo "HC Vilnius", mažojo finalo serijoje 2:1 (31:30, 36:37, 27:19) įveikęs Šiaulių "Universitetą".


Statistika

"Granitas-Karys" – "Lūšis-Sanistal" 32:25 (15:11). Įvarčius pelnė: Rolandas Bernatonis 7, Valdas Jarukas 6, Aidenas Malašinskas 5, Robertas Švedas ir Andrius Žigelis po 4, Edvinas Balčiūnas ir Tomas Kraucevičius po 2, Povilas Balčiūnas ir Saulius Garčinskas po 1/Aurimas Frolovas 7, Ernestas Vaičys 5, Arūnas Urbonas 4, Vaidas Drevinskas 3, Mindaugas Rimkus ir Saulius Katkevičius po 2, Lukas Kalasauskas ir Mindaugas Mažeika po 1. Finalo serija – 3:0.

"HC Vilnius" – "Universitetas" 27:19 (15:10). Evaldas Veida 7, Mindaugas Sukackas 5, Marius Panavas ir Regimantas Nanartonis po 4, Jonas Aujotas Petrikėjevas ir Romualdas Sakovičius po 2, Povilas Žarnauskas, Kęstutis Lapinskas ir Mindaugas Stravinskas po 1/Artūras Strupas ir Mindaugas Nakvosas po 5, Tomas Baliutavičius 4, Nedas Jarašūnas ir Egidijus Dambrauskas po 2, Jonas Kueva-Kaspi 1. Mačo dėl 3-iosios vietos serija – 2:1.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų