Pereiti į pagrindinį turinį

Į gyvenimą išleido 40-ąją laidą

2009-05-06 09:00
Absolventai: A.Rinkevičiūtė (kairėje) ir D.Motiejūnas (dešinėje) atsisveikino su savo treneriais K.Maksvyčiu ir B.Jankauskiene.
Absolventai: A.Rinkevičiūtė (kairėje) ir D.Motiejūnas (dešinėje) atsisveikino su savo treneriais K.Maksvyčiu ir B.Jankauskiene. / Tomo Raginos nuotr.

Kauno krepšinio mokykla išleido 40-ąją laidą. Šiemet ją baigė 90 jaunuolių ir merginų, tarp jų – ir ryškiausi pastarųjų metų jaunieji talentai Donatas Motiejūnas ir Aurimė Rinkevičiūtė.

Dirbo septyni treneriai

Tokia gausi jubiliejinė seniausios Kauno krepšinio mokyklos (KKM), kuri pernai buvo pavadinta "Aisčiais", laida yra todėl, kad dėl sunkmečio ją baigia ne tik dabartiniai abiturientai, gimę 1990 m., bet ir metais jaunesni krepšininkai.

KKM "Aisčiai" absolventams išleistuvės vakar buvo surengtos "Romuvoje". Nors kino teatre jaunuoliai negalėjo paskutinį kartą mesti į krepšį, dauguma jų ir toliau ketina žaisti krepšinį. Vieni – profesionaliai, kiti – aukštosiose mokyklose, treti – mėgėjiškai.

Su savo auklėtiniais atsisveikino septyni treneriai: Birutė Jankauskienė, Kazys Maksvytis, Mečislovas Dėdelis, Donatas Velička, Julius Pranevičius, Raimondas Zakrys ir Birutė Zakienė. Kai kuriuos žaidėjus jie treniravo kone dešimtmetį.

"Kasmet mūsų mokyklą baigia perspektyvių krepšininkų, tačiau ši jubiliejinė laida – išskirtinė. Labiausiai didžiuojamės D.Motiejūnu ir A.Rinkevičiūte, o mūsų jaunimo merginų ir vaikinų komandos su krepšinio mokykla atsisveikino ir puikiais laimėjimais Lietuvos čempionate, – kalbėjo KKM "Aisčiai" direktorius Algis Pušinaitis. – Tačiau šiemet mus labai prislėgė sunki ekonominė šalies padėtis, todėl esame priversti išleisti dvi laidas iš karto."

Mokyklą baigė nenugalėtos

Ryškiausių pergalių iškovojo B.Jankauskienės treniruojamos merginos, kurios yra laimėjusios visų amžiaus grupių Lietuvos čempionatus. Ir savo gimtąją krepšinio mokyklą jos baigė nenugalėtos – šiemet tapo Lietuvos jaunimo čempionėmis.

Ryškiausia šios laidos absolventė – A.Rinkevičiūtė, jau žaidžianti Vilniaus TEO komandoje. Praėjusią vasarą ji, taip pat ir Eglė Tarasevičiūtė, Kristina Alminaitė, Mantė Kvedaravičiūtė su Lietuvos jaunių (iki 18 metų) tapo Europos čempionėmis. A.Rinkevičiūtė buvo pripažinta naudingiausiąja pirmenybių žaidėja.

"Ne vieną talentingų merginų laidą jau esu išleidusi, bet keturių Europos jaunių čempionių dar niekada neturėjom. Manau, šių žaidėjų laukia puiki karjera", – kalbėjo viena labiausiai patyrusių Lietuvos trenerių B.Jankauskienė.

Ji neslėpė, kad visada sunku skirtis su žaidėjomis, su kuriomis kartu praleista 10 metų: "Liūdna, bet tokia trenerių dalia. Susitaikai su tuo ir dirbi toliau."

Dėkojo visiems treneriams

Ilgus metus K.Maksvyčio treniruojamai komandai atstovavo 18-metis 213 cm ūgio D.Motiejūnas, kuris tik šiemet jau negalėjo padėti krepšinio mokyklos komandai. Tačiau ir be jo pirmoji KKM "Aisčių" komanda (g. 1990 m.) tapo Lietuvos jaunimo vicečempione.

Visą vaikų ir jaunių krepšinio etapą su krepšinio mokyklos komanda nuėjęs D.Motiejūnas su ja iškovojo ne vieną pergalę.

"Galima sakyti, užaugau šioje mokykloje. Gyvenu šalia, todėl visą laisvą laiką ir praleisdavau sporto salėje. Man buvo sudarytos visos sąlygos tobulėti. Esu labai dėkingas savo treneriams, kurie mane treniravo – pirmajam treneriui Sauliui Marčiukaičiui, Mindaugui Lekarauskui, dabartiniam treneriui K.Maksvyčiui", – dienraščiui sakė D.Motiejūnas, į kurį ją nukreiptos viso pasaulio skautų akys.

D.Motiejūnas, kaip ir dar vienas šių metų absolventas Tomas Milinskas, praėjusią vasarą tapo Europos jaunių vicečempionais. D.Motiejūnas tapo naudingiausiuoju čempionato žaidėju.

Garsiausius KKM auklėtinius apdovanojo buvęs "Žalgirio" ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Tomas Masiulis – taip pat šios mokyklos auklėtinis, šį sezoną atstovavęs ir "Aisčių" ekipai LKL čempionate.

Garsūs mokyklos auklėtiniai

1967 m. įkurtos Kauno krepšinio mokyklos istorija – labai šlovinga. Ją baigė garsiausi Lietuvos krepšininkai: Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Valdemaras Chomičius, Rimas Kurtinaitis, Žydrūnas Ilgauskas, Šarūnas Jasikevičius.

NBA "Cleveland Cavaliers" ekipoje žaidžiantis Ž.Ilgauskas prieš keletą metų materialiai padėjo krepšinio mokyklai renovuoti sporto salę ir drabužines, atnaujinti apšvietimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų