Įspūdingas T. Kumeliausko šou taškų neatnešė: pagirtinai kovoję „pankai“ nusileido „Dinamo“

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Optibet ledo ritulio lygoje įvyko rungtynės tarp „7bet-Hockey Punks“ ir Rygos „Dinamo“ komandų.

Puikiai Vilniaus „Pramogų“ arenoje kovoję ir įspūdingo komandos lyderio Tado Kumeliausko pasirodymo sulaukę „7bet-Hockey Punks“ atstovai po atkaklios kovos 5:6 nusileido Rygos „Dinamo“ komandai.

Rungtynių pradžioje itin greitai dvi nuobaudas užsidirbę rungtynių šeimininkai netrukus buvo už tai nubausti. Dviguboje daugumoje pasižymėjo Dominikas Matonakas (02:01, rez. perd. Didzis Jansonas, Sandis Mežaraupas).

Latvių pranašumą iki dviejų įvarčių padidino individualus Renaro Cipruso reidas. Rezultatyviausias „Dinamo“ žaidėjas reidu nuo savo vartų įveikė visą „pankų“ gynybą bei pasiuntė ritulį į Artūro Pavliukovo ginamus vartus (14:50).

Nepaisant nesėkmingo starto, kėlinio pabaiga priklausė „7bet-Hockey Punks“ atstovams. Iš pradžių puikų Ilja Četvertako perdavimą įvarčiu pavertė Tadas Kumeliauskas (16:20, rez. perd. I. Četvertakas), o pačioje kėlinio pabaigoje puikią progą gavęs Mauras Baltrukonis neklydo ir išlygino rezultatą (19:53, rez. perd. Tomas Tilla).

Antrajame kėlinyje Rygos „Dinamo“ sugebėjo tvirtai perimti iniciatyvą į savo rankas ir ją paversti trijų įvarčių persvara. Jau kėlinio pirmoje dalyje Juris Zieminšas (22:00, rez. perd. Emilis Ezitis, Ilja Grekovas ir 26:23, rez. perd. Reinis Demiteris, Edijus Brahmanis) pelnė du įvarčius, o komandos pranašumą dar labiau įvirtino Sandis Mežaraupas (31:03, rez. perd. D. Jansonas, E. Brahmanis).

Trečiajame kėlinyje daugumos metu „pankai“ sugebėjo pabėgti į greitą išpuolį prieš du gynėjus, o galimybę metimui gavęs T. Kumeliauskas vienu prisilietimu galingu šūviu pasiuntė ritulį į „Dinamo“ vartus (43:15, rez. perd. Karolis Fedorovičius). Visgi, vilniečiai ir vėl turėjo pripažinti R. Cipruso meistriškumą, kuris dar vienu individualiu reidu sugrąžino savo komandai saugų pranašumą (44:55, rez. perd. Aleksejus Kozlovas).

„7bet-Hockey Punks“ net ir po šeštojo varžovų įvarčio nesiruošė sudėti ginklų, o įspūdingas rungtynes pratęsęs T. Kumeliauskas dar vienu gražiu šūviu į viršutinį vartų kampą pelnė savo „hat-tricką“ (45:15, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius).

Rungtynėms artėjant prie pabaigos T. Kumeliauskas dar kartą pademonstravo savo meistriškumą. Staigiai įsiveržęs į oponentų zoną ir gražiu judesiu įveikęs vieną iš gynėjų jis galingu metimu ketvirtą kartą rungtynėse nepaliko jokių vilčių varžovų vartininkui (57:17, rez. perd. Domas Janušonis, I. Četvertakas).

Pačioje trečiojo kėlinio pabaigoje vartininką šeštu aikštės žaidėju pakeitę vilniečiai buvo netoli rezultato išlyginimo, bet po sumaišties prie varžovų vartų ritulį oponentai išmušė iš savo zonos, o netrukus buvo užfiksuota nuobauda, palikusi „7bet-Hockey Punks“ rungtynes užbaigti mažumoje. Nepaisant žaidimo mažumoje „pankai“ nenuleido rankų ir iš pradžių I. Četvertakas, o vėliau ir Dino Mukovozas buvo



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių