Pereiti į pagrindinį turinį

Iššūkis šokėjams – ne vien varžovai

2012-10-23 10:24
Iššūkis šokėjams – ne vien varžovai
Iššūkis šokėjams – ne vien varžovai / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Be savų teisėjų, bet su medaliu. Taip lietuviams susiklostė Slovėnijos mieste Velenėje įvykę Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygos Europos klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatai.

Klasikinių šokių varžybų bronzos apdovanojimai įteikti Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys“ porai – trenerių Jūratės ir Česlovo Norvaišų auklėtiniams Donatui Vėželiui ir Linai Chatkevičiūtei. Juos aplenkė tik Italijos atstovai Paolo Bosco ir Joanne Clifton bei Rusijos duetas Federico Di Toro ir Anastasija Tarlykova.

„Nesitikėjome patekti tarp prizininkų. Manėme, kad teisėjai galbūt bus labiau palankesni penktąją vietą užėmusiems varžybų šeimininkams Slovėnijos atstovams Luccai Bussoletti ir Tjašai Vulič arba ketvirtoje pozicijoje likusiems italams Rosario Guerrai ir Graziai Benincasai, juolab kad pastarosios poros treneris dirbo arbitrų brigadoje. O mūsų šalies teisėjų šį kartą čempionate nebuvo. Vis dėlto prasibrovėme į finalą, esame patenkinti tuo, kaip atlikome šokius“, – sakė D.Vėželis.

Dauguma arbitrų Lietuvos šokėjams skyrė 3-iąsias vietas, o už Vienos valsą ir kvikstepą teisėjas suomis Harris Antikainenas – 1-ąsias.

Finalininkai išsirikiavo beveik tokia pat eile, kaip ir kovo mėnesį Rusijos sostinėje Maskvoje įvykusiame WDSF profesionalų lygos pasaulio klasikinių šokių čempionate. Velenėje nestartavo tik daugkartiniai planetos ir Europos čempionai italai Domenico Soale ir Giola Cerasoli – jie rugpjūtį atsisveikino su didžiuoju sportu.

WDSF Lotynų Amerikos šokių čempionate jėgas išmėgino kitas „Sūkurio“ duetas – Gediminas Grigonis ir Sandra Kniazevičiūtė. Jie su Suomijos pora Mikko Kaasalainenu ir Adrienna Fitori pasidalijo 13–14 vietas.

Aukso medalius iškovojo slovėnai Zoranas Plohlas ir Tatsijana Lahvinovič, sidabro – Vokietijai atstovaujantys Sergejus ir Viktorija Tatarenkos, bronzą pelnė rusai Michailas Solovjovas ir Kristina Cvetkova.

„Mūsų lūkesčiai buvo didesni, nes gerai pasirengėme šiam čempionatui. Deja, ne visada viską lemia vien šokėjų meistriškumas. Į pusfinalį pateko kelios poros, kurias mes esame nugalėję kituose turnyruose, bet šį kartą jos turėjo kitokio pobūdžio kozirių – savo šalies teisėjų palaikymą“, – teigė S.Kniazevičiūtė.

„Gediminas ir Sandra buvo verti mažiausiai pusfinalio“, – tvirtino D.Vėželis.

Lapkričio 17-ąją G.Grigonis ir S.Kniazevičiūtė dalyvaus WDSF profesionalų lygos Lotynų Amerikos šokių pasaulio čempionate Vienoje (Austrija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų