Pereiti į pagrindinį turinį

Ištraukti Europos ledo ritulio Čempionų lygos turnyro burtai

2015-05-14 12:50
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Trečiadienį Prahoje (Čekija) tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) metinio kongreso metu ištraukti antrojo - 2015-2016 metų - sezono ledo ritulio Čempionų lygos turnyro burtai, kurie į grupes po tris suskirstė 48 komandas iš 12 valstybių.

Čempionų lygoje turėtų žaisti ir trys lietuviai: Stokholmo "Djurgarden" (Švedija) vartininkas Mantas Armalis, kuris su klubu pateko į antrąją grupę, Turku TPS (Suomija) puolėjas Tadas Kumeliauskas, kurio klubas pateko į septintąją grupę, ir vartininkų treneris Arūnas Aleinikovas, kurio klubas Gardino "Neman" (Baltarusija) pateko į devintąją grupę.

"Buvome trečiame, silpniausiame krepšelyje ir galėjome gauti labai stiprius klubus - švedų bei šveicarų čempionus. Gavome vidutinio lygio vokiečių komandą ir austrus. Tad galima sakyti, jog mums pasisekė. Aišku, ledo ritulį dabar moka žaisti visi, tad žaisti reiks su visais", - burtus įvertino T.Kumeliauskas, kurio komandai teks išmėginti jėgas su Linco "Black Wings" (Austrija) ir Diuseldorfo DEG (Vokietija) ekipomis.

"Tikrai ne blogiausias variantas. Bus sunku su vokiečiais, kurie savo sudėtyse visuomet turi NHL ir AHL lygų žaidėjų, tačiau pirmosios Čempionų lygos rungtynės bus rugpjūčio 20 dieną, tad varžovai gali būti ne stipriausios fizinės formos. Slovakai tuo metu jau bus pasiruošę, bet su jais žaisti tikrai galima. Mūsų klubas pasiruošimą pasiruošimą sezonui pradės liepos 1 dieną ir pirmosioms rungtynėms mes galime būti rimtai pasiruošę", - apie burtus sakė A.Aleinikovas, kurio auklėtiniai žais su Manheimo "Adler" (Vokietija) bei Ostravos "Vitkovice" (Čekija) klubais.

"Labai įdomūs burtai. "Tappara" pastaraisiais metais Suomijoje buvo stipri komanda, lengva nebus. Taip pat bus smagu nuvykti į Šveicariją ne tik dėl ledo ritulio. Tai labai graži šalis ir su malonumu žaisim su "Zuge", - hockey.lt sakė "Djurgarden" vartininkas M. Armalis, kuriam teks gintis nuo Tamperės "Tappara" (Suomija) ir EV "Zug" (Šveicarija) komandų žaidėjų metimų.

Grupių turnyre komandos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes (namie ir išvykoje) rugpjūčio 20 - rugsėjo 6 dienomis.

Dvi stipriausios grupių komandos pateks į atkrintamąsias varžybas, kurios nuo šešioliktfinalio vyks olimpine sistema.

Europos Čempionų lygos ledo ritulio turnyro finalinės rungtynės įvyks ateinančių metų vasario 9 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų